Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Община Асеновград обсипа с подаръци столетницата Айше Кюлюнкова
Асеновград Регион

Община Асеновград обсипа с подаръци столетницата Айше Кюлюнкова

  • Връчиха й плакет и 500 лева парична премия

Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров връчи подаръци на 100-годишната Айше Кюлюнкова от Мулдава. Комплиментът от общината бе поднесен на нейния внук, тъй като тя е трудно подвижна и предвид все още опасността от пандемията COVID-19, не присъства лично да получи изненадата си. „Сигурен съм, че като майка, баба и прабаба, през всички тези 100 години, винаги е служила за пример пред Вас – за това, как трябва да се живее, да се обича и да се прощава. И колко малко е нужно на човек, за да бъде щастлив. Пожелавам й много здраве и дълги години да имате възможността още да празнувате заедно“, обърна се Петров към внука на Айше.

С огромно удоволствие заместник-кметът връчи подаръците – плакет с името на юбилярката, букет цветя и парична сума в размер на 500 лева, отпусната от община Асеновград по решение на Общинския съвет в града. Внукът на столетницата, на свой ред посочи, че цялото семейство е приятно изненадано от жеста към баба му и благодари за оказаната чест.

Той обясни, че вкъщи ще й подготвят скромно тържество по повод юбилея. Радва се на голямо семейство, има много деца, внуци и правнуци, които непрестанно са около нея и й помагат. До преди две години е била по-жизнена и дори е шетала из двора. Сега баба Айше е трудно подвижна, но се справя сама с обслужването на най-неотложните си нужди.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...