Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Сезонът в Слънчев бряг започва с едва 20% отворени хотели
Бизнес Бизнес под карантина България Важно Туризъм

Сезонът в Слънчев бряг започва с едва 20% отворени хотели

Слънчев бряг
Слънчев бряг

Най-големият ни курортен комплекс – „Слънчев бряг“, откри сезона днес с 20% отворени хотели и с готова да посрещне туристи плажна ивица, съобщи dnes.

Цената на чадърите и шезлонгите в курорта е намалена наполовина спрямо предвиденото в концесионния договор – на Северния плаж е 4,50 лв. за чадър и шезлонг, а на Централния плаж е 5 лв.

Първите туристи, които се очакват в курорта, са румънци и поляци.

„На 15 юни очакваме първия чартър от Холандия, а на 17-и от Белгия. Въпреки че сега са отворени едва 20% от хотелите, нагласите това лято са да отворят по-голяма част от хотелите в „Слънчев бряг“, заяви Теодор Пастармаджиев, член на УС на Съюза на собствениците в курорта.

Туроператорте настояват да отпаднат и ПСР тестовете за украинските туристи, както и за други летовници от Източния пазар.

От 1 юни в Слънчев бряг започват да действат режимите и условията, които са необходими за безпроблемното протичане на летен туристически сезон 2021. Контролен режим на достъп, който се супервизира чрез девет КПП-та, както и от мобилни патрули. Паркирането в Синята зона в комплекса също ще се заплаща след 1 юни 2021 г. на цена от 2 лв. на час. Тази година паркоместата в Синята зона са увеличени на 1100, със 100 нови места.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...