Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Арестуваха двама за кражба на катализатор
Градът Крими Пловдив

Арестуваха двама за кражба на катализатор

Откритият катализатор в колата на задържаните.

Двама мъже, единият от които криминално проявен, са задържани за кражба на катализатор.

Около 02.30 снощи автопатрул на Пето районно управление, извършващ обход в района на пловдивския квартал „Тракия“, забелязал лек автомобил „Мазда“ и се усъмнил в поведението на водача.

Превозното средство било спряно и проверено на улица „Георги Данчов“. Автомобилът управлявал 36-годишен водач от старозагорското село Черна гора, а с него пътувал 25-годишен мъж от същото село. След като установили, че пътникът е криминално проявен по линия кражби, полицейските служители предприели проверка и на автомобила.

В колата двамата мъже превозвали автомобилен катализатор, акумулаторен шлайф, тръборез, батерии за шлайфа, крак за повдигане на автомобили и ножовка. Откритите вещи и приспособления подсказали на проверяващите, че най-вероятно мъжете извършват с тях кражби.

Двамата мъже били отведени в участъка, където с тях била проведена беседа. Криминално проявеният признал, че откритият катализатор е свален от него и съучастника му от лек автомобил „Форд транзит“- чужда собственост, паркиран пред блок в квартала.

Извършителите на кражбата са задържани в ареста първоначално за срок от 24 часа, а в последствие криминално проявеното лице е с наложена 72 часова мярка. В хода на започнатото досъдебно производство, водено под надзора на Районна прокуратура Пловдив, разследващите събират факти и за други извършени кражби на катализатори от задържаните.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...