Quantcast
Новини Пловдив » Съд и Прокуратура » Биячът на Митко: Не съм го удрял. Митко: Искам обезщетение
Важно Градът Съд и Прокуратура

Биячът на Митко: Не съм го удрял. Митко: Искам обезщетение

Ивайло Дадански в съда

Мария МОРУНОВА

„Извинявам се на пловдивчани, че един бандит, варненец като мен със случайно образование дойде тук. На Митака ще се извиня лично. И досега приемам Митака като близък човек, той не е подал жалба срещу мен. Като дойдох в Пловдив, приех и Митака, и Стефчо с автографите като близки хора. На 30 декември м.г., когато се ожених, подаръците, които дадох на хората, бяха от Митака.

Искам да се извиня на пловдивчани, на Митака ще се извиня лично. Съжалявам за постъпката си с разпиляването на чорапите в момент на афект. Посегнах срещу него, но не съм го удрял“. Това заяви в съда нападателят на Митко от „Капана“ Ивайло Дадански (както стана ясно, че е фамилията му, а не Пенов – б.а.)

Районна прокуратура иска постоянен арест за Дадански, като според държавното обвинение има опасност Дадански да се укрие, както и да извърши друго престъпление. Осъждан е 4 пъти са тежки престъпления – три пъти за измами, а четвъртата – за обсебване на личността. Дадански бил склонен към агресия, укривал се и две денонощия от полицията преди да бъде задържан.

Според адвоката на Дадански Светлана Калпакчиева в основата на инцидента се крият лични отношения. По думите й около 10-ина дни преди нападението над Митко Стоянов, валяло и за да има Митко чадър и да продължи да продава чорапите си, Ивайло Дадански му заел чадър. Този чадър не е върнат на Дадански, а Митко отричал да го е изгубил. Това разпалило клиента й и той реагирал остро, когато видял Митко в „Капана“ на 27 май.

„Подбудите не са хулигански, а лични. Всички действия на прокуратурата са продиктувани от улицата, не от правото“, заяви още адвокат Калпакчиева.

Съдът се оттегли на съвещание и по-късно ще се произнесе каква мярка ще бъде наложена на Дадански.

Митко, който отново продава чорапи.

Пред Съдебната палата се появи и пострадалият Митко Стоянов, който категорично заяви, че е бил ударен от Дадански. „На искам да го съдя, искам да получа обезщетение 10 хил. лв., само това. И не искам той да се връща да работи в „Капана“.

Не съм го излъгал толкова, само за чадъра, който трябваше да му дам. Аз не му го върнах, загубих го някъде и сега не мога да го намеря“, каза още продавачът на чорапи.

Още

Доведоха с белезници в съда нападателя на Митко – Ивайло Пенов СНИМКИ
Прокуратурата иска постоянен арест за нападателя на Митко
Нападателят на Митко бил и служителка на „Чистота“
Нападателят на Митко остава в ареста за 72 часа

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...