Quantcast
Новини Пловдив » Мнения » Георги Колев: Това е герой…Ние не сме…
Мнения

Георги Колев: Това е герой…Ние не сме…

Паметникът на Христо Ботев в Калофер
Паметникът на Христо Ботев в Калофер

Общинският съветник от ЗС „Ал. Стамболийски“ адвокат Георги Колев пусна във Фейсбук емоционален пост за 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата на България.

Днес е втори юни. Денят на героите. Дали ги заслужаваме е друг въпрос…
На 27 февруари 1919 в родния си град Велико Търново, изоставена и предадена от България, от българските политици и управници в нищета умира жената до Христо Ботев- Венета Ботева.

На нея и децата им България дава 30 лв. пенсия, която обрича семейството на Ботев на нищета. Венета прави много опити да увеличи пенсията си и всеки път молбите й са отхвърляни.

Венета гордо се отказва от тази пенсия и живее в мизерия през по-голямата част от живота си.
Моля прочетете писмото, което Ботев посвещава на Венета на 17-ти май 1876 година от кораба Радецки, знаейки, че отива да умре за родината….

„Мила ми Венето, Димитре и Иванке!
Простете ме, че аз ви не казах къде отивам. Любовта, която имам към вас, ме накара да направя това. Аз знаях, че вие ще да плачете, а вашите сълзи са много скъпи за мене!
Венето, ти си моя жена и тряба да ме слушаш и вярваш в сичко.
Аз се моля на приятелите си да не те оставят, и тие тряба да те поддържат. Бог ще да ме запази, а като оживея, то ние ще да бъдеме най-честити на тоя свят. Ако умра, то знай, че после Отечеството си съм обичал най-много тебе, затова гледай Иванка и помни любящият те
Христа“
Това е герой…..
Ние не сме…

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...