Quantcast
Новини Пловдив » България » Делян Пеевски за „Магнитски“: Това е недопустим, тенденциозен акт
България Важно Политика

Делян Пеевски за „Магнитски“: Това е недопустим, тенденциозен акт

Делян Пеевски
Делян Пеевски

„Във връзка с включването ми от страна на САЩ в санкционния списък заявявам, че считам подобен акт за абсолютно недопустим, тенденциозен и неотговарящ на духа и смисъла на този закон. Това е така, защото не съм извършил нищо, с което да съм накърнил международно признати човешки права, не съм държавен служител и не съм участвал в корупционни действия, като разпространените мотиви за наложените санкции не съдържат нито един верен факт“, заяви Делян Пеевски, след като САЩ му наложи санкции по закона „Магнитски“.

Пеевски бил наясно, че ангажираният значителен финансов и политически ресурс от страна на медиен олигарх и приватизатор, парадиращ с добрите си контакти, които използва срещу своите опоненти, е допринесъл за дискредитирането му, пише investor. Информация за това какво се готви присъствала отдавна в неговите медии и за него случилото се днес не било изненада.

Бившият депутат на ДПС е уведомил адвокатите си в САЩ и щял да предприеме „всички законови действия срещу този акт“.

По-рано днес стана ясно, че САЩ налагат санкции срещу Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и всички, свързани с тях фирми и организации. Това обявиха от Министерството на финансите на САЩ. Санкциите са въз основа на закона „Магнитски”.

Българският министър-председател Стефан Янев е уведомен за санкциите в телефонен разговор с помощник-държавния секретар Виктория Нюланд.

Още

МВнР за санкциите „Магнитски“: Върховенството на закона е в основата на демократичния процес
Помощник-държавният секретар Нюланд информирала премиера Янев за санкциите по „Магнитски“&nbsp
САЩ наложиха санкции на Божков, Пеевски и бивш шеф на ДАТО;

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...