Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Д-р Иван Димитров излъгал, че друг е стрелял по Плъха
Важно Градът Съд и Прокуратура

Д-р Иван Димитров излъгал, че друг е стрелял по Плъха

Д-р Иван Димитров в съдебната зала.
Д-р Иван Димитров в съдебната зала.

Ваня ДРАГАНОВА

След убийството на крадеца Жоро Джевизов-Плъха д-р Иван Димитров е излъгал, че друг човек е стрелял по него. Това стана ясно от разпита пред Пловдивския окръжен съд на вече бившия полицай Георги Методиев, разговарял с доктора в деня след стрелбата. „Г-н Димитров не беше видимо притеснен. Разказа, че първо видял лампата в гаража му да свети, после – и че вратата е отворена, и решил да слезе да провери какво му откраднато. Взел със себе си малка брадвичка. В двора видял мъж от ромски произход, който го нападнал, двамата се сборичкали, докторът паднал на земята и тогава чул изстрели, произведени от друго лице. Крадецът избягал. После г-н Димитров се прибрал и извикал един приятел, с когото тръгнали да търсят двете лица. Разказът ми се видя доста неубедителен“, описа разпита на лекаря Методиев.

Когато делото стигна до съда, д-р Иван Димитров призна, че е стрелял по Плъха, защото нямало какво друго да направи, и изрази съжаление за случилото се. След убийстовто той изхвърил пистолета, за който нямал разрешително, опитал се да заличи и следите от барута по ръцете си.

Смъртта на Жоро Джевизов не е настъпила по особено мъчителен за жертвата начин, заяви съдебният лекар д-р Светлозар Спасов. „Ситуацията е била с много адреналин – стрелба, бягане… А адреналинът по принцип обезболява. Смъртта е настъпила от остра кръвозагуба скоро след пострелването и не носи признаците на особени мъки. Значение има и фактът, че Джевизов е бил под влияние на морфин“, обясни д-р Спасов.

Съдебнопсихиатричната експертиза показва, че д-р Иван Димитров е писхически здрав, съзнавал е какво върши и не е бил в състояние на силно смущение. Взимал е психотропни вещества преди и след убийството, но според съдебните психиатри това няма връзка с него.

По делото предстоят разпитите на още един полицай и на жената, с която Плъха е живял, но тя е неоткриваема. Следващото заседание е насрочено за 26 юли.

Още

Д-р Иван Димитров опитал да заличи следите от барута след убийството на Плъха
Нов старт на делото срещу д-р Иван Димитров, убил крадеца Жоро Плъха
Убийството на Плъха – плетеница от неясноти и откровени лъжи

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...