Quantcast
Новини Пловдив » България » МВнР за санкциите „Магнитски“: Върховенството на закона е в основата на демократичния процес
България Важно Политика

МВнР за санкциите „Магнитски“: Върховенството на закона е в основата на демократичния процес

Министерство на външните работи
Министерство на външните работи

Във връзка с оповестена от Държавния департамент на САЩ информация за мерки по закона „Магнитски“ спрямо български физически и юридически лица МВнР заявява:

Върховенството на закона е в основата на демократичния процес във всяка правова държава. В отношенията с нашите партньори и съюзници недвусмислено сме споделяли убеждението си, че борбата с корупцията във всичките й форми следва да бъде безусловен наш принципен и практически приоритет.

В качеството си на стратегически партньори България и САЩ поддържат устойчив и резултатен стратегически диалог. По своята структура, съдържание и обхват сътрудничеството между двете страни обхваща редица въпроси от националния, регионален и глобален дневен ред. В този смисъл и въз основа на установените през годините традиции на взаимодействие изразяваме увереност, че София и Вашингтон остават в готовност за диалог по всички въпроси от споделен интерес.

Още

Помощник-държавният секретар Нюланд информирала премиера Янев за санкциите по „Магнитски“
САЩ наложиха санкции на Божков, Пеевски и бивш шеф на ДАТО

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...