Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Пламен Велчев е първият носител на новоучредената награда на галерия „Димитър Георгиев“
Култура Пловдив

Пламен Велчев е първият носител на новоучредената награда на галерия „Димитър Георгиев“

Награденият художник Пламен Велчев
Награденият художник Пламен Велчев

Младият и талантлив художник Пламен Велчев е първият носител на новоучредената Награда на галерия „Димитър Георгиев“. Неговата картина „Скритият дъх“ беше откупена за колекцията на галерия „Димитър Георгиев“ на тържествена церемония, която се състоя снощи в изложбена зала „2019“.
Журито на галерия „Димитър Георгиев“ в състав Димитър Инджов –колекционер, меценат, търговец на картини, проф. д-р Галина Лардева – преподавател, изкуствовед, куратор, и проф. д-р Емилия Константинова – преподавател, артмениджър и директор на галерия „Димитър Георгиев“, беше номинирал следните автори, участници в настоящата младежка
изложба „Силата на илюзията“: Мирослав Арабаджиев за „Диптих“, Пламен Велчев за „Скрития дъх“, Константин Константинов за „Диваци“, Кирил Иванов за „Двора в отдих“.
Призът ще бъде ежегоден и ще се връчва на млад автор като стимул за творческо развитие и признание за създадено идейно оригинално произведение/произведения на изкуството в областта на визуалното изкуство през календарната година.
От 2022 г. авторитетни личности целогодишно ще следят изявите на младите художници до 38-годишна възраст, а в края на годината ще бъде връчвана специалната награда на галерия „Димитър Георгиев“ – статуетка и откупка на творба, която ще влезе във фонда на галерия „Димитър Георгиев“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...