Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Крими » Трима шофьори застават пред съда за подкуп
Крими Пловдив Съд и Прокуратура

Трима шофьори застават пред съда за подкуп

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

През последната седмица Окръжна прокуратура – Пловдив, внесе в съда обвинителни актове срещу трима шофьори,  дали подкуп на полицейски служители, за да не им съставят актове за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

На 31 януари 2021 г. в  Асеновград обвиняемият В. Б., на 35 г., управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген Туарег“. Той бил спрян за проверка от полицейски служители, които установили, че шофирал без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, както и че имал неплатени глоби за нарушения на пътя. Служителите на МВР му съобщили, че ще съставят акт за административно нарушение, както и че шофьорската му книжка ще бъде отнета до заплащане на наложените парични санкции. Тогава обвиняемият В. Б. извадил банкнота от 50 лева и я поставил на арматурното табло на колата.

На 25 март 2021 г. обвиняемият Г. К., на 46 г., управлявал товарен автомобил „Скания“ по автомагистрала „Тракия“ в землището на с. Войводиново. Той бил спрян за проверка от полицейски служители, които забелязали, че единият фар на колата не светел. Полицаите установили, че на стъклото нямало и залепен валиден стикер за задължителна застраховка. Те обяснили на водача, че ще му съставят акт. Двамата отишли в полицейския автомобил, за да напишат документа, когато към тях се приближил обвиняемият. Той бил намерил документите за застраховката. Отворил вратата на полицейския автомобил и пуснал вътре 20 лева, като казал на полицаите да се почерпят и да не му пишат акт.

На 21 септември 2020  г. в  Пловдив 68-годишната Ц. Д. управлявала таксиметров автомобил. Водачката била спряна от полицейски служители заради непоставен обезопасителен колан. Те й казали, че ще ѝ напишат акт за нарушението, при което Ц. Д. отишла до полицейската кола и подхвърлила 50 лева.

Във всеки един от трите случая полицейските служители не взели парите и веднага уведомили дежурен разследващ полицай.

Предстои Окръжен съд – Пловдив, да насрочи заседания по делата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...