Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Бабикян и Хаджигенов показаха документи за подслушване на политици, дават ги на Рашков
България Важно

Бабикян и Хаджигенов показаха документи за подслушване на политици, дават ги на Рашков

Николай Хаджикенов и Арман Бабикян

82 души са подслушвани с разрешение на Специализирания наказателен съд, обяви адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“. В ефира на БНТ той и Арман Бабикян показаха документи за подслушванията и  заявиха, че отиват при служебния вътрешен министър Бойко Рашков и няма да ги дадат на главния прокурор.

„Стана ясно, че са подслушвани граждани и политици, а Прокуратурата не знае. По-голямата част от материалите са унищожени и това е стара практика. 95% сигурно е, че разрешенията са дадени от Специализираният съд на 82 души.“, заяви адвокат Николай Хаджигенов.

Той показа списък с номера, зад които стояли подслушвани хора и заяви, че това разрешение е издадено от председателя на Специализирания съд или заместниците му. Според него искането е дошло от главния прокурор, но името му никъде не фигурира в документите.

Той обяви, че Настимир Ананиев е бил един от подслушваните, както и Тихомир Василев от „Зелена Овча купел”- човек от миналогодишните протести също е един от подслушваните. Други имена той не спомена, но изброи, че са били подслушвани самият Хаджигенов и Бабикян, вероятно проф. Велислав Минеков, ДБ – цялата коалиция, политици и други. Според адвокат Хаджигенов подслушванията са започнали три дни след протестите.

„Гражданите трябва да разберат истината“, коментира Арман Бабикян и изтъкна, че с тези доказателства искат да подпомогнат работата на правоохранителните органи.

„Висок и едър човек с каскет ми даде тези документи“, отговори Хагенов на въпрос кой е дал днтите.

Той поясни, че самите СРС-та са унищожени, но има данни, че друга служба е наредила подслушването, каквато практика досега не е имало. Хаджигенов определи служба „Вътрешна сигурност“ като цирей.

„Ние правим мини Магнитски. Получихме ясен политически знак от САЩ. Българските служби решиха да работят. Сега им даваме още за какво да работят“, допълни Арман Бабикян.  Двамата обявиха, че документите ще бъдат внесени като сигнал в МВР./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...