Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Бойко Рашков отказа среща с Иван Гешев
България Важно Съд и Прокуратура

Бойко Рашков отказа среща с Иван Гешев

Бойко Рашков

„Ще се отзова на покана на следващия главен прокурор“. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков по отношение на поканата за работна среща, която Иван Гешев му отправи.

Рашков заяви още, че проверката за подслушването продължава, въпреки саботажа на прокуратурата, предава bTV. Предложението за работна среща от страна на главния прокурор дойде на фона на изключително обтегнати отношения между институциите. В момента е в ход акция на прокуратурата в МВР, като висш полицай вече е с обвинение за трафик на антики и пране на пари, докато в същото време служебното правителство обвини ПРБ в опит да се меси в изпълнителната власт, включително чрез привикване на шефовете на служби.

Главният прокурор вчера проведе срещи с новоназначения председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев и началника на ГДБОП Калин Стоянов.

Минути по-рано пред журналисти говорителят на Министерския съвет Антон Кутев посочи, че Тончев е бил привикан на разпит в деня след назначаването си и обвини прокуратурата в намеса в изпълнителната власт. Междувременно пред Съдебната палата се проведе протест с искане за поставката на главния прокурор.

Още

Иван Гешев кани Бойко Рашков на работна среща

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...