Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Георги Георгиев с нова жалба, иска да остане кмет на Калояново
Важно Калояново Регион Съд и Прокуратура

Георги Георгиев с нова жалба, иска да остане кмет на Калояново

Георги Георгиев е видимо отслабнал.
Георги Георгиев

Ваня ДРАГАНОВА

Освободеният от поста си кмет на Калояново Георги Георгиев е внесъл жалба срещу решението на Общинската избирателна комисия за предсрочното прекратяване на мандата му. Във взетото на 27 май т. г. решение е записано, че то е окончателно  и не подлежи на обжалване, но според адвоката на Георгиев всеки индивидуален административен акт  може да бъде оспорен.

Георги Георгиев беше освободен от кметския пост, защото има влязла в сила присъда за шофиране след употреба на кокаин. Той беше заловен дрогиран зад волана на 10 ноември м. г. и 2 дни по-късно призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата. На 25 ноември 2020 г. ОИК – Калояново, не събра мнозинство да прекрати мандата му. Последваха жалби в Административния съд в Пловдив и  ВАС, а новата ЦИК даде указания на ОИК – Калояново, да преразгледа решението си, което се и случи.

По информация на ПловдивПрес Георги Георгиев все не е освободил кабинета си в общината. Жалбата му е разгледана от Пловдивския административен съд днес и делото е обявено за решаване.

Още

ОбС – Калояново, не избра и. д. кмет, ще го назначава областният управител
Прекратиха мандата на осъдения кмет на Калояново

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...