Quantcast
Новини Пловдив » Важно » ЕК настоява за окончателни присъди за корупция по високите етажи на властта
Важно Свят

ЕК настоява за окончателни присъди за корупция по високите етажи на властта

Европейската комисия
Европейската комисия

Европейската комисия очаква в България трайно да бъдат произнасяни окончателни присъди за корупция по високите етажи на властта.

България трябва да завърши прилагането на препоръките на ЕК в доклада по механизма за сътрудничество и проверка от 2019 г. За това настоя говорителят на комисията Кристиан Виганд, цитиран от БТА.

Важно е събитията в страната да не водят до отстъпление от постигнатия напредък (в областта на законността), добави той на пресконференция в отговор на въпроси, свързани с наложените вчера от САЩ санкции срещу няколко българи, включително Васил Божков и Делян Пеевски.

Остава още работа за вършене, обобщи Виганд по повод изпълнението на препоръките на комисията. Той отбеляза, че една от препоръките беше да се взаимодейства със Съвета на Европа (по-конкретно Венецианската комисия, б. р.) за преодоляване на недостатъците в българското законодателство срещу корупцията и за ефективно разследване на престъпленията.

По думите му ЕК следяла събитията у нас и те щели да бъдат отразени в очаквания през юли доклад за върховенството на правото./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...