Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Инвеститори вдигат завод за 10 млн. евро в Ново село
Бизнес Важно Регион Стамболийски

Инвеститори вдигат завод за 10 млн. евро в Ново село

Кметът Мараджиев се срещна с инвеститорите.

Инвеститори са готови да вложат 10 милиона евро в изграждането на завод за бетонови изделия на територията на община Стамболийски. С предприемачите се срещна кметът Георги Мараджиев, за да се запознае с намеренията им.

В срещата участваха Иван Георгиев, управител на Персенк Инвест и инж. Бакърджиев и адв. Георгиева от екипа му. От страна на общината с кмета бяха гл. арх. Михаела Йончева-Райчинова, гл. инж. Костадин Аврамов и юристът Мая Петкова.

Намеренията на инвеститорите е да изградят модерен завод, като са се насочили към терен в Ново село, който не е земеделска земя и не попада в Натура 2000.

„Веднага искам да кажа, че не става дума за опасно за екологията производство. Напротив, говорим за производство на изделия от земновлажен бетон, при което не се генерират никакви опасни отпадъци“, каза кметът на Община Стамболийски.

Новото предприятие ще даде възможност за работа за 50 души, които ще са от общината и ще работят на терен и още 150 души, които косвено ще работят с фирмата. Желанието на инвеститорите е да пуснат пробно завода през март-април догодина и през май вече да са на пазара.

„Запознах се с идейния проект и мога да ви уверя, че става дума наистина за много съвременен завод с най-висок клас машини и технология. На територията на страната има само още два такива завода – във Варна и в Елин Пелин. Инвеститорите са огледали места за изграждането на завода и в други общини, но са избрали нашата, заради близостта до жп линия и магистрала и заради географското разположение, което е буквално в центъра на България. За сериозните намерения на инвеститорите говори и това, че са кандидатствали за европейско финансиране на завода, но тъй като в момента не могат да получат такова, са намерили по друг начин средствата. От нас, като общинска администрация, поискаха да им съдействаме за по-бързо издаване на необходимите документи, за което аз обещах пълна подкрепа. Не на последно място, когато се изгради този завод, фирмата ще бъде регистрирана в нашата община и ще плаща тук данъци, 30 камиона са 130 000 лева приход в общинската хазна“, каза още Георги Мараджиев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...