Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Община Пловдив подпомага близо 2000 души по проект „Патронажна грижа+“
COVID-19 Градът Здраве Пловдив

Община Пловдив подпомага близо 2000 души по проект „Патронажна грижа+“

Зам.-кметът Георги Титюков и шефката на социалната дирекция Веселина Ботева
Зам.-кметът Георги Титюков и шефката на социалната дирекция Веселина Ботева

Ваня ДРАГАНОВА

Община Пловдив подпомага близо 2000 души по проект „Патронажна грижа+“, като 561 от тях получават социални услуги, медицински грижи и психологическа подкрепа в домовете си, а на други 1391, настанени в социалните домове, са осигурени всички възможни мерки срещу ковид. В проекта са обхванати и 629 социални работници, на които се изплащат допълнителни възнаграждения за извънредния им труд в корона кризата.

Проектът е на стойност 2 823 558,18 лв. и е финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Започнал е на 1 февруари т. г. и ще продължи до 1 март 2022 г.

Парите за предоставяне на социални и здравни услуги са разчетени за 561 души, като 460 места вече са заети. „Имаме 100 свободни места, но и 110 души да подадат документи, няма да ги върнем“, заяви зам.-кметът по социалните дейности Георги Титюков. По този компонент на проекта право на помощ имат възрастни хора, които не могат да се обслужват сами, хора с увреждания и рисковите групи при заразяване с ковид. „Медицинска сестра съм и досега към посетила 92-ма души. Хората има голяма нужда от помощ – излизат от болница и са безпомощни, не знаят как да се снабдят с декубитален дюшек, ако им се налага, имат нужда да им се купуват храна и лекарства. Върша и много несвойствени неща, но трябва да покажем на тези хора, че не са изоставени“, разказа Елена Христозова.

По проекта работят 9 медицински сестри, 6-има рехабилитатори и 8 психолози.

Медицинската сестра Елена Христозова
Медицинската сестра Елена Христозова
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...