Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Асен Василев: Ако някой в правителството е свързан със санкционираните от САЩ, ще бъде освободен
Бизнес България Важно Политика

Асен Василев: Ако някой в правителството е свързан със санкционираните от САЩ, ще бъде освободен

Асен Василев
Асен Василев

Ако някой в правителството е свързан със санкционираните от САЩ трима души, ще бъде освободен, заяви в „Панорама“ финансовият министър Асен Василев. Той добави, че всички фирми на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков ще бъдат проверени за свързани лица и дружества и списъците ще бъдат публикувани на сайта на Министерството на финансите. Ако се окаже, че държавни фирми са свързани с някого от санкционираните, на дружествата ще бъде забранено да работят под каквато и да е форма с тях, защото също може да станат обект на санкции.

Асен Василев каза, че новият шеф на НАП Румен Спецов го е уверил, че няма нищо общо с източването на ДДС. „Нямам основания да не му вярвам, познавам го отдавна“, обяви финансовият министър.

„Икономиката е отворена от 1 март и в момента бизнесът се нуждане от пари, за да работи, а не от грантове, за да не работи“, обясни той защото новата схема за подпомагане е кредити, а не безвъзмездни суми.

Още

Правителството проверява фирми и хора, свързани със санкционираните от САЩ

Служебното правителство с нови мерки за подкрепа на бизнеса и работещите (ОБЗОР)

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...