Quantcast
Новини Пловдив » България » Бивш шеф на авиобаза Крумово оглави правителствения авиоотряд
България Важно Политика

Бивш шеф на авиобаза Крумово оглави правителствения авиоотряд

Ген. Златко Златев
Ген. Златко Златев

Бившият шеф на авиобаза Крумово ген. Златко Златев  Държавния авиационен оператор (бившия правителствен авиоотряд 28). Това съобщи в интервю за вестник “24 часа” служебният министър на транспорта Георги Тодоров.

“Разделяме се с г-н Коджейков (шефа на държавния авиационен отряд генерал Тодор Коджейков – б.р.) по взаимно съгласие. Благодаря му за работата, която е положил в Държавния авиационен оператор”, каза Тодоров.

Генералът, който бе и лична охрана на премиера Бойко Борисов, влезе като изпълнителен директор в правителствения авиоотряд на 7 октомври 2015 г. Преди това – през февруари 2014 г., той подаде оставка като шеф на Националната служба за охрана пред тогавашния президент Росен Плевнелиев.

Така Коджейков зае място сред ръководителите в транспорта, които преди това са били в служби по охрана и сигурност – така беше и с шефа на летище София Владимир Рапондиев, както и с покойния директор на Гражданската въздухоплавателна администрация Станимир Лешев.

Коджейков наследи и злополучията с правителствения “Фалкон”. През февруари 2015 г. машината излетя и пак се върна на ВИП-а на летище София, а не изпълни полет за Брюксел с премиера Бойко Борисов на борда, тъй като не се прибра колесник. На 10 април 2019 г. самият Борисов каза, че фалконът спукал гума при кацане на летището в Брюксел, където той участва в среща на високо равнище.

През ноември пък отказа навигацията на малкия самолет пак с премиера Борисов на борда.

За освобождаването на Коджейков се заговори дни след като служебното правителство бе назначено, но тогава от министерството отричаха за подобна смяна.

Новият директор е пилот, работил е и в отряда, но е бил няколко години и ръководител на авиобаза “Крумово”, дългогодишен летец.

“Залагам на неговия професионализъм и неговата оперативност да се поддържат в кондиция всички пилоти и стюардеси от правителствения отряд. Всеки един, който ползва услугите на държавния авиационен оператор, да е сигурен и спокоен за своята безопасност”, обясни министърът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...