Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Ваксинираните европейци влизат във Франция без тест от 9 юни
COVID-19 Свят

Ваксинираните европейци влизат във Франция без тест от 9 юни

Франция

От 9 юни европейските граждани, ваксинирани срещу коронавируса, ще могат да влизат във Франция, без да показват негативен PCR, предаде Франс прес.

„Обявяваме, че от 9 юни европейците, които са ваксинирани, ще могат да влизат във Франция без PCR“, заяви делегираният министър по транспорта Жан-Батист Джебари пред телевизия CNEWS.

Пътниците от Великобритания или САЩ ще трябва да представят негативен тест (Пи Си Ар или за антитела), независимо дали са ваксинирани, показва документ, публикуван днес от френското правителство, пише БТА.

В „стратегията за повторно отваряне на границите“ страните се разделят на категории, наречени условно „зелена, оранжева и червена“. В „зелената“ попадат страните от европейската икономическа зона, Австралия, Израел, Ливан, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Корея и Япония.

Пътниците от тях не са длъжни да посочват убедителна причина за пътуването си и само неваксинираните ще трябва да показват негативен тест, направен преди по-малко от 72 часа. За ваксинирани се смятат тези, които са получили втората си ваксина най-малко 14 дни преди датата на пътуването (4 седмици за ваксината на Джонсън и Джонсън).

За пътниците от страните в „червената“ категория (Аржентина, Бахрейн, Бангладеш, Боливия, Бразилия, Индия, Колумбия, Коста Рика, Непал, Пакистан, Шри Ланка, Суринам, Турция, Уругвай, Чили, Южна Африка) е необходима основателна причина за влизане във Франция.

Те трябва да представят негативен тест независимо дали са ваксинирани и след пристигането им на френска територия ще бъдат подлагани на карантина за срок от 7 до 10 дни.

За страните от „оранжевата“ група, като САЩ и Великобритания, се изисква негативен тест, ако посетителят е ваксиниран. В противен случай трябва да представи основателна причина, негативен тест и подлежи на 7-дневна карантина./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...