Quantcast
Новини Пловдив » България » Румен Радев: Санкциите от САЩ са диагноза за режима, който отгледа тази корупция
България Важно Политика

Румен Радев: Санкциите от САЩ са диагноза за режима, който отгледа тази корупция

Румен Радев

Санкциите по закона „Магнитски“ на български граждани са ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция. Това коментира президентът Румен Радев, който изгледа учението „Ответен удар 21“ на полигона край хасковското село Корен.

„Според вас редно ли е отвъд Океана да ни кажат, че тук се вършат престъпления, крупни финансови престъления, а нашата прокуратура да не ги вижда? Ние няма как да продължим напред, ако прокуратурата не си свърши работата. Особено с последните акции прокуратурата вече зае ясно, категорично страна – страната на това статукво, което доведе до тази нечувана корупция“, заяви президентът.

По думите му с наложените санкции, американските власти посочват, че системата у нас е „тотално прогнила“. Държавният глава приветства решимостта на американското правителство да подкрепи българското общество в стремежа му към повече прозрачност.

Според него прокуратурата удря определени олигарси, но брани други. Васил Божков беше ударен, след като е спрял да си плаща „такса спокойствие“, каза още Румен Радев.

Той обясни, че е призовал партиите да се чистят от хора, за които имат съмнение, че са корумпирани.

„МВР е превзето от режима, който ни доведе да най-бедната страна в Европа. Трябва да има категорична промяна“, каза още Радев, попитан за рокадите в МВР и службите.

Радев и американският посланик Херо Мустафа присъстват на демонстрация на военни способности на полигона „Корен“ край Хасково./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...