Quantcast
Новини Пловдив » Градът » 308 500 бюлетини са заявени за изборите в Пловдив
Градът ИЗБОРИ 2021 Пловдив

308 500 бюлетини са заявени за изборите в Пловдив

Областният управител Ангел Стоев се срещна с представители на 16 РИК

308 500 бюлетини за изборите в Пловдив вече са заявени. Това стана ясно на среща между областния управител Ангел Стоев и представители на 16 РИК, на която бе обсъдена организацията на изборите на 11 юни. Бяха разгледани указанията на Министерски съвет, които засягат конкретни ангажименти на областната управа.

Наета е палата в Международен панаир Пловдив за обученията на секционните избирателни комисии. Направена е необходимата организация за осигуряването на печати с уникален знак, пликове, чували, кутии за отрязъците, формуляри, отличителни знаци за членовете на СИК. Предстои да бъдат наети зали за изборната нощ.

От 16 РИК поставиха свои въпроси и предложения във връзка с по-доброто протичане на изборния ден. Председателят Спас Шуманов настоя за осигуряването на достатъчно количество минерална вода, предвид лятото и дългия престой в помещенията.

Той предложи да бъдат ситуирани щандове, предлагащи сандвичи и напитки в палатата, в която ще се приемат изборните книжа, тъй като опита от предишните избори показва, че вендинг автоматите не са удачен вариант в епидемичната обстановка. Членовете на 16 РИК насочиха вниманието към нуждата от по-добра комуникация с полиция, прокуратура и РЗИ.

Областният управител Ангел Стоев вече е отправил запитване за оборудването на всички секции с видеонаблюдение, съгласно новите изисквания. В края на срещата той напомни, че всеки член на РИК и СИК, който желае, може да бъде ваксиниран в РЗИ./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...