Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » НАП публикува първи списък по „Магнитски“
Бизнес България

НАП публикува първи списък по „Магнитски“

Румен Спецов
Румен Спецов

Първият списък по „Магнитски“ пусна Националната агенция за приходите в изпълнение на решението на МС. Той съдържа данни с имената на 64 компании, свързани с Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков.

Служебният кабинет реши да създаде постоянна работна група с участието на представители на МВР, МФ, ДАНС и НАП, която спешно ще изготви и поддържа списък на лицата, които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ. Мярката се взема с цел да се предпазят дружествата с държавно и общинско участие и другите разпоредители с държавни средства от попадане в обхвата на санкциите, наложени на 2 юни 2021 г. от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ.
В списъка на асоциираните лица ще влязат всички физически лица и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC.

В него ще присъстват и всички съдружници, акционери, управители и членове на органи на управление и контрол на юридическите лица, включени към момента и за последните 5 години.
В същия списък ще фигурират и всички физически и юридически лица, които бъдат установени от ДАНС и НАП в хода на прилаганите постоянни мерки за идентифицирането на степента на свързаност на лица с лицата от списъка.

Виж списъка с рестриктивни+мерки ТУК

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...