Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Георги Гергов: Виждам Корнелия променена
Важно Градът Политика

Георги Гергов: Виждам Корнелия променена

Георги Гергов

„Изключиха ме, оттеглих се. Така камерите се оказаха в моя двор, нямам вина. Нямам вина, че Корнелия (Нинова – б.а.) дойде в Пловдив и искаше да разбие Бойко (Борисов – б.а.) от Пловдив. Е, не стана.“ Това заяви в предаването „120 минути“ бизнесменът и бивш лидер на БСП Пловдив Георги Гергов.

Попитан дали ще създаде своя партия, той отрече.“Вече съм на 65 г. и е трудно да правя партия, ясно и твърдо съм убеден в БСП. Мен ме изключиха, защото така реши партията. И Първанов е изключен. Къде да отида? При Жан, моля ви! Комсомолците с белите коси сега се сетиха… Сега има две теми, които ме вълнуват – първата е какво се случва в БСП и втората – отношенията с Русия, защото съм руски консул (почетен консул на Русия в Пловдив – б.а.)“, коментира той.

Гергов обясни, че сега е моментът, ако някой е твърдо убеден в лявото и предаността към левицата, сега трябва да даде своя дан на партията. По този повод преди 10-15 дни говорил по телефона с Корнелия Нинова. Видели се на АМ „Тракия“. „Виждам Корнелия променена. Тя поиска коялиция с Георги Първанов, с Румен Петков. Тя отиде там, поиска коалиция. Преди това не би станало. Има промяна у нея“, коментира Гергов.

Корнелия Нинова поискала съдействие от него за листата на БСП в Пловдив. Нинова поискала проф. Иво Христов да оглави листата на БСП в града. „Но бламираха (пловдивските социалисти – б.а.) процеса по номинации“, разказа Гергов. Той допълни, че с Нинова са семейни приятели, а разногласията между тях обясни с фразата „два остри камъка“.

По отношение на наложените санкции от САЩ Гергов заяви, че не познава Делян Пеевски. „Един път или два пъти съм го виждал. Но бизнесът така е принуден, че за да върви, трябва да е в топли отношения с властта. Преди избори това винаги излиза на преден план“, коментира той.

Що се отнася до взетия от Българската банка за развитие (ББР) кредит за Панаира в Пловдив Гергов заяви, че той е върнат. Използван бил за инвестиции в панаира, но не и за рефинансиране на други стари кредити от други банки.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...