Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Община Карлово ще си партнира с висши учебни заведения
Карлово Регион

Община Карлово ще си партнира с висши учебни заведения

Даниел Панов и проф. Димитър Димитров

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) сключиха меморандум за сътрудничество. Документът подписаха председателят на Управителния съвет на НСОРБ и кмет на Община Велико Търново Даниел Панов и ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров, както и д-р Емил Кабаиванов – член на УС на сдружението и кмет на Община Карлово и негови колеги от ръководния орган на НСОРБ.

Меморандумът създава рамка за взаимодействие и кариерно развитие и реализация на студенти от ВУЗ-а чрез посещения в общини, организация на учебни практики и стажове, участие в съвместни дискусии по важни за местното и регионално развитие проблеми. От своя страна УНСС предоставя възможност за кариерно развитие на служители от общински структури, за изготвяне на специални магистърски програми по заявка на общините и за продължаващо научно развитие в докторантските програми на университета.

Новосформираните Регионални съвети за развитие ще бъдат управлявани от кметове, а новият програмен период поставя пред общините задачата да бъдат намерени подходящи механизми за развитие на трайни партньорства между самите тях, стана ясно след подписване на меморандума.

Споразумението е поредна стъпка от програмата на НСОРБ за по-тясно сътрудничество с престижни висши училища, предоставящи обучение в областта на местното самоуправление и публичната администрация. Сред потвърдилите готовност за партньорство със сдружението са Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Университетът за архитектура, строителство и геодезия, Икономически университет Варна, Стопанска академия „Д. Ценов“ в Свищов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...