Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Първанов: Конфронтацията е хранителната среда за некадърните политици
България Важно Политика

Първанов: Конфронтацията е хранителната среда за некадърните политици

Георги Първанов

„Конфронтацията е хранителната среда за некадърните политици. Когато не можеш да управляваш, си измисляш някакъв повод и започваш да биеш по него. Това поддържа българската политика днес“. Това заяви президентът между 2002 и 2012 г. Георги Първанов в ефира на Нова.

По думите му сега всеки е срещу всеки, а силово този проблем няма да се реши. Той припомни, че през 2005 г. противопоставяне е имало и между БСП и НДСВ. „В един момент ги събрахме около една маса,  започнахме да обираме луфтовете и в крайна сметка се стигна до едно разбирателство, което беше в основата на Тройната коалиция“, коментира Първанов.

Той посъветва политиците, от които зависи формирането на бъдещото правителство, да започнат да преодоляват крайните противоречия и да начертаят приоритети.

Припомни, че през 2005 г. са се получили, защото е имало разумни лидери.

„Може би едно по-ранно завръщане на Жан щеше да е по-лесно приемливо, повече хора щяха да си спомнят, но може би това е част от тактиката на формацията. Внимателно прочетох техните послания. Не бих ги подценявал. Времето е твърде кратко, за да могат те да съберат достатъчен брой гласове, за да влязат в парламента и да играят решаваща роля, но може би мислят в перспектива“, коментира Георги Първанов връщането на Жан Виденов в политиката.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...