Quantcast
Новини Пловдив » ИЗБОРИ 2021 » Ангел Стоев кани партиите на кръгла маса за изборите в региона
ИЗБОРИ 2021 Пловдив Политика

Ангел Стоев кани партиите на кръгла маса за изборите в региона

Срещата за изборите в областта
Срещата за изборите в областта

Организацията на изборите на 11 юли обсъдиха днес ръководството на Областна администрация – Пловдив, и РИК-17. На срещата бяха разгледани указанията на Министерския съвет, които засягат конкретни ангажименти на областната управа и РИК. „Вече е направена необходимата организация за осигуряването на две помещения в Международния панаир, печати с уникален знак, пликове,  копирни устройства, кутии за отрязъците, чували, формуляри, отличителни знаци за членовете на СИК. Транспортирането на членовете на РИК до ЦИК също е задача на областна администрация и нямаме проблем с това“, увери областният управител Ангел Стоев. Той допълни, че 292 391 избиратели от областта ще гласуват в 522 секции. 443 са обезпечени с машинно гласуване, в 79 – на хартия, тъй като избирателите са под 300 души. Осигурени са 294 000 бюлетини.

Членовете на РИК 17 поставиха идентични проблеми като тези от 16 РИК, свързани основно с комуникация между отделните институции и логистиката по отношение на машините. Те предложиха да бъде направена среща с доставчика на устройствата за гласуване – фирма „Сиела Норма“.

Отново бяха повдигнати въпросите за осигуряване на минерална вода и щандове за храна и топли напитки, както и за обезпечаване с камери на всички избирателни помещения и на палатите, в които ще се приемат протоколите.

Ангел Стоев вече е поставил въпроса за видеонабюдението пред Министерски съвет, а от панаира е поискал обследване на елзахранването. Ще се иска съдействие от БЧК за оказване на първа помощ в палатите, ако се наложи. Той напомни, че всички членове на СИК и на РИК, които желаят, могат да се ваксинират в РЗИ.

Областният управител съобщи, че кани на кръгла маса представители на всички регистрирани политически партии и коалиции за предстоящите парламентарни избори от област Пловдив. Целта е да бъдат обсъдени евентуални проблеми, свързани с организирането и провеждането на свободни избори и гарантиране на тяхната честност. Срещата е насрочена за 09.06.2021 г., сряда, от 14 часа, в конферентната зала на Областната администрация.

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...