Quantcast
Новини Пловдив » България » Бившият здравен министър: Проф. Кантарджиев е епоха, заслужава уважение
България Важно

Бившият здравен министър: Проф. Кантарджиев е епоха, заслужава уважение

Проф. Тодор Кантарджиев и проф. Костадин Ангелов

„Проф. Кантарджиев е епоха. Голям мъж. Водач на отбора. Никога не се е крил отзад. Винаги се биеше отпред“. Това пише в профила си във фейсбук бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, който реагира на пенсионирането на директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

„Понякога сме имали различни мнения. Спорили сме. Най-разгорещеният ни спор беше за присъствената форма на обучение. Той настояваше да спрем децата от училище. Спорихме почти до 22.30 ч. Други искаха обратното. Беше война за живот, но и война на аргументи. Накрая взехме решението. Винаги сме били отбор. Проф. Кантарджиев проведе обучението и на българските журналисти. Разказа им всичко, което трябва да знаят за ваксините, за видовете ваксини и т.н. Написа и книга за ваксините“, допълни  проф. Ангелов в поста си в социалните мрежи.

„Раздаваше се професионално и безрезервно. За да е полезен. И беше полезен. И ще бъде полезен отново.Да, той има навършени години за пенсия. Да, може да бъде пенсиониран. Законът го позволява. Една мисъл, обаче не ми дава мира. Ако някой е решил да пенсионира проф. Кантарджиев, да го беше направил с церемония и награда. Той заслужава поне това уважение“, посочи още ексминистърът на здравеопазването./ПловдивПрес

Още новини по темата

Проф. Кантарджиев: По-заразен британски вариант на COVID-19 е засечен в България

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...