Quantcast
Новини Пловдив » Важно » ГЕРБ: Защо 17 РИК „по тайна доба“ оттегли листата на Божков?
Важно ИЗБОРИ 2021 Политика Регион Стамболийски

ГЕРБ: Защо 17 РИК „по тайна доба“ оттегли листата на Божков?

Георги Мараджиев

17 РИК оттегли „по тайна доба“ листата на свързаната с Васил Божков партия „Гражданска платформа Българско лято“. Това се случи на среднощно заседание в 23,30 на 2 юни, без да покани представители на ГЕРБ. Услуга на г-н Божков ли правят, на закона ли служат или на господина от Дубай, попита регионалният лидер на ГЕРБ Георги Мараджиев.
Според него „17 РИК в отсъствието на всички от ГЕРБ слугува на партията на Божков и само ден след санкциите по „Магнитски“ свиква заседание в полунощ и още на следващия ден услужливо си отменя решение, без предвиден законов ред за това и без в пълномощното на заявителя за оттегляне на листа да има изрично посочено това право“.
В пълномощното на представителя на „Българско лято“ е упоменато, че той има право само да регистрира, а не да оттегля листа. Това означава, че 17 РИК е взела незаконосъобразно решение, смята областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев. Той пита „Кое наложи да се събират в 23,30 ч през нощта, за да излязат сутринта с решение за оттегляне на листата? От Дубай ли им заповядаха?“

Очаквайте реакция на 17 РИК и продължение на странната история!

 

Факсимиле на възражението на Георги Мараджиев до 17 РИК

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...