Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Директорката на ОУ „Душо Хаджидеков“: Камерите показват, че няма агресия в училището
Важно Градът Образование Пловдив

Директорката на ОУ „Душо Хаджидеков“: Камерите показват, че няма агресия в училището

Директорката Грозденка Николова отрича за насилие в ОУ "Душо Хаджидеков".
Директорката Грозденка Николова отрича за насилие в ОУ "Душо Хаджидеков".

Галина ГЕОРГИЕВА

Всичко е много пресилено. Няма агресия и насилие в ОУ „Душо Хаджидеков“, няма наръгано дете с ножица в корема. Това заяви пред ПловдивПрес директорката на училището Грозденка Николова по повод твърденията на майка на дете в първи клас за проявена агресия спрямо първокласник.

„От Държавна агенция за закрила на детето преди малко ми връчиха констативния протокол. Те гледаха камерите и видяха с очите си, че няма наръгано дете с ножица. Става въпрос за две момченца, едното държи тиксо, а другото -ножичка. При опит да отреже тиксото, едното дете срязва блузката на другото и леко го одрасква. Дори не се е наложило да му сложат лепенка“, каза директорката.  Тя обясни, че случката се разиграва в следобедните часове по време на занималня преди да започнат работа по български език учениците.

Грозденка Николова категорично отрича твърденията на майката, че 4 деца от първи клас системно тормозят останалите. „Това са лични констатации на майката, преувеличени са. В класа по-голяма част са момчета, те са малко по-палави, но не можем да говорим за системен тормоз и насилие. В никакъв случай не става въпрос за това! Това е потвърдено и от класния ръководител, и от психолога на училището и от зам.-директора. Отричам да има подобна агресия. Може би са малко по-палави, но едното от тези деца, които майката поиска от мен незабавно да преместя, по думите на класната е изключително добросърдечно“, коментира директорката на ОУ „Душо Хаджидеков“. Тя допълни, че незабавно е предприела вътрешна проверка, след като е била уведомена за случая, психологът е разговарял с децата и е проследил състоянието на класа.

„Нямаше повишена тревожност сред децата. Сега вече след тези лъжи, разпростарнени в пресата, не знам как всичко ще се отрази на класа. На камерите се вижда всичко“, завърши директорката.

Началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова каза пред ПловдивПрес, че Регионалното управление на образованието е предприело проверка. “ Веднага щом бяхме сигнализирани, предприехме проверка, ще сигнализираме и други институции, ако е необходимо“, уточни Киркова./ПловдивПрес

Още новини по темата

Майка алармира: Наръгаха с ножица първокласник в ОУ „Душо Хаджидеков“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...