Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Изложение „Световно образование“ в Пловдив днес – всичко за обучението в чужбина
Градът Образование Пловдив

Изложение „Световно образование“ в Пловдив днес – всичко за обучението в чужбина

Най-утвърденото изложение за образование в чужбина ще се проведе в Гранд Хотел Пловдив

Международни образователни институции и професионални консултанти очакват ученици и родители в лятното издание на изложение „Световно образование“. Форумът ще се проведе на живо днес в  Гранд Хотел Пловдив  от 10 до 17 часа при спазване на препоръчителните противоепидемични мерки. Гостите ще могат да разговарят лично с представители на популярни чуждестранни университети, средни училища и езикови центрове, както и да получат най-актуалната информация от специализирани щандове относно различните образователни дестинации и кариерно ориентиране.

Промените в образователната карта на Европа

Динамиката в начина на прием в университет в последните години и промените в резултат на Брекзит и COVID пандемията оказват цялостно влияние върху тенденциите във висшето образование в световен мащаб. Посетителите на изложението ще могат да сравнят предимствата и спецификите на отделни популярни дестинации, като Нидерландия, Великобритания, Германия, Швейцария, Дания, Швеция, и да получат експертни препоръки на консултантските щандове за подготовка и кандидатстване в университет. Завършващите тази година ще имат възможност да получат оценка на шанса си за прием в десетки популярни университети, както и да стартират своята кандидатура на място.

Нидерландия със 75% по-ниски такси за първокурсници в бакалавърски програми за академичната 2021/2022

В последната година холандските университети се превърнаха в предпочитан избор за българските кандидати. Институциите успешно преодоляха предизвикателствата от пандемията, а за да подпомогне студентите, правителството на Нидерландия намали таксите за първокурсници от 2168 на 542 евро. Актуална информация за обучението, финансови условия, настаняване, както и свободни места за настоящата учебна година в страната на лалетата ще бъде предоставяна на специализирания щанд за Холандия.

По-стриктни критерии за прием и кариерно ориентиране

Промяна в критериите за прием в университет се наблюдава в скандинавските страни, Холандия, САЩ, Великобритания, Италия, Швейцария, Германия и Австрия. Всяка държава има своите специфики, като те могат да бъдат свързани с фиксиран брой места за международни студенти, изисквания за успех, допълнителни изпити, интервюта и тестове за оценяване мотивацията и способността за справяне с обучението.

Този процес обуславя необходимостта от ранното ориентиране на кандидатите още в 7 клас и избор на подходящ профил в 10 клас. Това ще е един от акцентите в програмата с презентации на „Световно образование“. Посетителите ще могат да се информират относно инструменти като курс за професионално ориентиране, кариерен тест, подготвителни курсове и езикови ваканции. Ще имат възможност да проведат и индивидуални консултации с експерти, които да спомогнат изграждането на успешната стратегия и вземането на информирано решение.

Ексклузивни стипендии до 50% за елитни британски и швейцарски пансионни училища

Пансионните училища във Великобритания и Швейцария се обособяват също като подходяща опция за придобиване на качествена академична подготовка за амбициозните ученици, които предпочитат да изучават интензивно предметите, пряко свързани с желаната университетска специалност. Стабилен е интересът към международните програми IB и A Levels, като осигуряват и ексклузивни възможности за стипендии, размерът на които достига до 50% от таксата на обучение. В рамките на изложението, българските семейства могат да се срещнат с представители на престижните британски Kings Colleges, Oxford International College, d’Overbroecks College, Bishop’s Stortford College, както и водещите швейцарски Collège Lycée Saint Charles и Pre Fleuri International Alpine School.

Магистърски програми със стипендии и отворен прием през юли и август

COVID пандемията засили нуждата от квалифицирани специалисти в редица ключови сектори. Ето защо магистратура в сферата на инженерството, технологиите, биомедицината и здравните науки се превръща в инвестиция както за току-що завършилите бакалавърска програма, така и за тези, които се стремят към управленска позиция в избраното професионално направление. Повечето университети във Великобритания и Нидерландия все още приемат кандидат-магистри за предстоящата академична година. В същото време, над 35 британските висши училища предлагат стипендии в размер от 2000 паунда до 15 000 паунда, а таксата обучение в някои холандски университети в Нидерландия е намалена с 50% и е в размер на 1,084 евро. Известен брой образователни институции в Испания, Австрия и Белгия също имат отворен прием през юли и август. Посетителите на изложението могат да научат повече за възможностите за магистратура в специалната Master Lounge зона./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...