Quantcast
Новини Пловдив » Община » Костадин Димитров: Народният събор в „Лаута” възражда интереса към българския фолклор
Община Пловдив

Костадин Димитров: Народният събор в „Лаута” възражда интереса към българския фолклор

Кметът на "Тракия" Костадин Димитров с организаторите на събора.
Кметът на "Тракия" Костадин Димитров с организаторите на събора.

В продължение на два дни парк Лаута посрещна близо 60 000 гости и участници на шестия „Народен събор Пловдив”. Такава е равносметката на организаторите. Кметът на „Тракия” Костадин Димитров отправи специални благодарности на двигателите на събитието Димитър и Петя Михови от фирма „Ясмина”, на общинските предприятия „Чистота”, „Градини и паркове”, „Общинска охрана”, ОКТ, на органите на ОД на МВР, доброволческото формирование „Пловдив 112” и на всички, които допринесоха за организацията и провеждането на този празник.

„Трябва да се гордеем с уникалния български фолклор, с нашите традиции и обичаи. Те са ни съхранили като род и народ и за това трябва да ги предаваме на бъдещите поколения. Интересът към нашия фолклор се възражда и все повече хора пеят и танцуват български народни песни и танци. За това е важно те да имат сцена, на която да се изявят”, заяви Костадин Димитров.

Той допълни, че през изминалите 10 години той и екипът му работят с постоянство и грижа за облагородяването на Лаута и превръщането му в предпочитано място от пловдивчани. Освен на много спортни изяви, все по-често паркът е домакин на различни културни събития.

„Народен събор Пловдив” се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар 2021.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...