Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Майка алармира: Наръгаха с ножица първокласник в ОУ „Душо Хаджидеков“
Важно Градът Инциденти Образование Пловдив ФБстатус

Майка алармира: Наръгаха с ножица първокласник в ОУ „Душо Хаджидеков“

ОУ "Душо Хаджидеков"
ОУ "Душо Хаджидеков"

Първокласник в „ОУ Душо Хаджидеков“ е наръган с ножица в корема. Това твърди във Фейсбук Пепи Стоева – майка на едно от децата в класа. По думите й тя е станала свидетел на случилото се на 26 май. Според жената това не е първата проява на агресия в школото. В класа имало 4 деца, които проявяват системен тормоз над останалите от началото на учебната година. Майката твърди, че ежедневно има случаи „на ръкопашен бой, разбити носове с кървища, ритници в гърба, тормоз в тоалетната, събуване на гащи на дете пред класа, обидни думи и псувни, унищожаване на пособия и дрехи, изхвърляне на храна в случай, че не им се даде и безобразно държание към преподавателите“.

Пепи Стоева обяснява, че след случката на 26 май родителите поискали едно от децата да бъде преместено в другата сграда, а с останалите три да се работи „незабавно и професионално“.

„Да ама не, само с искането ще си останем на всичкото отгоре потулиха случая и ни го презентираха официално, че децата са рязали тиксо в присъствието на учителя, ножицата отхвръкнала и така се одраскало коремчето на детето. Пуснаха учителя в болничен и изкараха писмено становище от психолог за случилото се така, както на ръководството им отърва. Бясна съм, е меко казано и не мога да се побера в кожата си от безскрупулното поведение на педагозите, както и неадекватното поведение на родителите на тези деца, които освен, че толерират агресията им, ами ги карат и да лъжат. Да не говорим, че се саморазправяха с мен и ме заплашваха, защото съм анонсирала случая, в който детето беше с 2 огромни дупки на тениската (на рамото и корема) и прорезна кървава рана 2 см от пъпа (явно ножицата е отхвръкнала минимум 2 пъти) и учителя беше вън на двора с останалите деца“, разказва майката.

Родителите са пуснали жалба до МОН, до Агенцията за закрила на детето и копие до РУО-Пловдив.

„Дано някой се сезира мигновенно преди да е пострадало още някое дете, включително и моето. Стискайте ми палци, нашата жалба да не бъде потулена, като всички останали към Душото. НЕ НА АГРЕСИЯТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!“, пише жената.

Какво каза по случая пред ПловдивПрес директорката на ОУ „Душо Хаджидеков“ Грозденка Николова- четете след малко в ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...