Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Областният управител: Апелирам ОбС – Калояново, да избере временен кмет
Важно Калояново Мнения Регион

Областният управител: Апелирам ОбС – Калояново, да избере временен кмет

Ангел Стоев
Ангел Стоев

Писмо на Ангел Стоев до Общински съвет  – Калояново

На 31.05.2021 година Общински съвет – Калояново, е провел свое извънредно заседание и с Протокол № 22 са приети Решение № 181 и Решение № 182. По отношение на цитираните решения е осъществен контрол за законосъобразност от страна на областния управител на област Пловдив и същите са върнати в срок за ново обсъждане, респ. отмяна от Общински съвет – Калояново.

С настоящото желая да се обърна към вас, като апелирам Общински съвет – Калояново, да изпълни императивните норми на Закона за местното самоуправление и администрация като избере временно изпълняващ длъжността кмет на Община Калояново. Законодателят ясно и в пълна степен е отчел изключителната важност на непрекъсваемостта на управленския процес в една община като гаранция за законосъобразност и защита правата и интересите на гражданите. Пряката демокрация и волята на гражданите са основните мотиви именно на Общинския съвет да е вменено правомощието за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на Община. Всеки един от вас е получил мандат на представителство от гражданите на Община Калояново. Вие сте призвани да защитите в пълна степен обществения интерес посредством изпълнение на императивите на действащото законодателство.

Най-учтиво ви моля да оставите тесните партийни цели и интереси отвъд и да положите необходимите усилия да отговорите на очакванията на гражданите на Община Калояново. Обратното би означавало, че абдикирате от отговорностите, които сте поели, както към своите избиратели, така по отношение защитата интересите на Община Калояново.

Политиката означава умение за управление, чиято основа са общите ценности, и това налага да намерите консенсус помежду си за взимане на решение в изпълнение на действащото законодателство.

Още

Ангел Стоев: Казусът в Калояново е сложен, търсим решение
Георги Георгиев с нова жалба, иска да остане кмет на Калояново
ОбС – Калояново, не избра и. д. кмет, ще го назначава областният управител

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...