Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Пловдивски ученици показаха на президента как се взимат проби от храни
Градът Образование Пловдив

Пловдивски ученици показаха на президента как се взимат проби от храни

Румен Радев на посещение в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника

Как се правят проби на храни демонстрираха пред президента Румен Радев ученици от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника. Държавният глава пристигна на посещение в училището и беше посрещнат от директора Людмила Ганчева. Президентът присъства на практическо занятие за професиите „Биотехнология“ и „Техник-технолог по качество на храни и напитки“, а зедно с него беше и началникът на РУО -Пловдив Иванка Киркова.

Ученици показаха как се прави анализ на консерви, на вино, както и живите клетки на хлебна мая. Държавният глава се интересуваше дали може да се определи в сиреното има ли палмово масло и други съставки и какво е съдържанието. „Имаме методи, наясно сме“, каза директорката.

Румен Радев  попита още дали учениците правят регулярнни опити, за да стигнат до държавен изпит и пожела успех на учениците. Държавният глава видя библиотеката и стаята за почивка на младежите, след което даде интервю за ученическата медия.

Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника бе ремонтирана преди време. Обновени и оборудвани бяха 2 лаборатории, 2 специализирани кабинета по контрол на качеството и безопасност на храните и работилница. Общата стойност на ремонтните дейности бе 1,4 млн. лева, отпуснати по ОП „Региони в растеж“./ПловдивПрес

Очаквайте подробности!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...