Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Радев: Санкциите от САЩ подреждат България до Уганда, Судан и Саудитска Арабия
България Важно Политика

Радев: Санкциите от САЩ подреждат България до Уганда, Судан и Саудитска Арабия

Румен Радев посети и ПУ "Паисий Хилоендарски"

„Това е прецедент за Европейския съюз. 10 години ние уж вървяхме към европейско развитие, а в един момент се подреждаме до Уганда, Судан, Саудитска Арабия. Няма ясна нормативна база за страна съюзник, страна член на ЕС и НАТО, попадаща под такива тежки санкции точно как да се действа. Но категорично трябва да е ясно, че служебното правителство е длъжно да предприеме мерки, които да минимизират риска за държавните институции, за гражданите във финансово отношение.“ Това заяви президентът Румен Радев по повод санкциите, наложени от САЩ на наши бизнесмени и фирми. Той посети Професионалната гимназия по хранителни технологии в Пловдив.

Държавният глава е категоричен, че би било противоконституционно, ако България не може да защити своята финансова сигурност и финансовата сигурност на гражданите си, но ще трябва да се действа много внимателно, да се търсят решения в рамките на закона.

По отношение на провеждащия се днес Съвет за сигурност при служебния премиер Стефан Янев президентът заяви, че голяма част от тези анализи, които се правят в момента и решенията, които се взимат са в насока основната задача на служебното правителство – честни, прозрачни и свободни избори.

В петък стартира официално предизборната кампания. По този повод държавният глава апелира партиите, които ще се явят на предсрочните парламентарни избори, да бъдат много внимателни, да търсят обединение около ценности и приоритети, да не бързат да се нападат един друг. „Защото ще се срещнат в парламента и ще трябва да съставят правителство. Затова трябва да се мисли през тази призма – да работят заедно. Пожелавам им успех и една открита кампания“, допълни Радев.

Той подчерта, че въпреки тежкото наследство ЦИК и служебното правителство ще направят всичко възможно за провеждането на честни и прозрачни избори.

Румен Радев посети днес Професионалната гимназия по хранителни технологии в Пловдив. Там се срещна с ученици, които поддържат училищните радио и вестник. Журналистите интервюираха държавния глава, като го питаха защо е избрал да стане пилот и защо е станал президент.

След това Радев посети и Центъра за специфични научни изследвания с потенциал за индустриално приложение в областта на молекулярните биотехнологии, биоматериали и биосензори в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Още

Пловдивски ученици показаха на президента как се взимат проби от храни
САЩ наложиха санкции на Божков, Пеевски и бивш шеф на ДАТО
Божков: Благодаря на САЩ, че са обърнали внимание на сигнала ми
Румен Радев: Санкциите от САЩ са диагноза за режима, който отгледа тази корупция
Правителството проверява фирми и хора, свързани със санкционираните от САЩ
Асен Василев: Ако някой в правителството е свързан със санкционираните от САЩ, ще бъде освободен

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...