Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Самотен баща: Колекторска фирма тормози децата ми по телефона?!
Градът Интервю Общество Пловдив

Самотен баща: Колекторска фирма тормози децата ми по телефона?!

Атанас Янев се е видял в чудо. Събирачи на дългове тормозят децата му.
Атанас Янев се е видял в чудо. Събирачи на дългове тормозят децата му.

Колекторска фирма тормози децата ми, алармира пловдивчанинът Атанас Янев.

Мъжът има стар дълг – от 2007 г. „Беше теглен като семеен кредит, а срокът на погасяване беше 2014 г. През 2012 г. се разведох и останах самотен родител, грижех се сам за двете си дъщери. Съкратиха ме от работа и беше много трудно да изплащам задълженията и предпочетох да си гледам децата“, разказа Янев.

Дългът му е около 20 хил. лв., като през годините е плащал редовно вноските си, докато фирмата, в която работел, не изпаднала в затруднения, спрели плащанията към служителите си, Янев се развел и постепенно стигнал до решението да не плаща повече. „Може би са останали 2-3 хил. лв. за погасяване, аз нямам имущество на мое име и всъщност нищо не могат да ми вземат, но не там е въпросът. Колекторска фирма си позволява да звъни на дъщеря ми“, обясни мъжът.

Всъщност дългът му към банковите институции е продаден на колекторската фирма ЕОС Матрикс, служител на която е звънял на 15-годишната му дъщеря, за да напомни за дълга на баща й.

„На 16 май са се обадили на малката ми дъщеря за някакви плащания. Травмирано е детето, което е нормално. Не е очаквала подобно обаждане, имат и стара травма децата ми“, каза Янев, като обясни, че по друг повод – за изплащане на телефон към мобилен оператор е имал дълг и друга колекторска фирма е звъняла – „С. Г. Груп“ ООД. През 2014 г. от фирмата започват да търсят мъжа за неизплатени задължения, възлизащи на около 600 лв. към мобилния оператор. Позволяват си дори да заплашват децата на Янев.

Именно травмата отпреди 7 години е причина мъжът да потърси ЕОС Матрикс и да пита откъде имат телефон на дъщеря му, защо звънят на детето. „Идея нямам как са открили номера на детето, казват, че е взет от майката, но тя отрича. Няма как да получа достоверна информация откъде е взет този телефон“, каза още Янев.

Репортер на ПловдивПрес опита да се свърже с фирмата, но никой не отговаря.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...