Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Председателят на 17 РИК: Твърденията на Мараджиев са неоснователни
Важно Градът ИЗБОРИ 2022

Председателят на 17 РИК: Твърденията на Мараджиев са неоснователни

Ваня Костадинова
Ваня Костадинова

Галина ГЕОРГИЕВА

Твърденията на г-н Мараджиев, че 17 РИК прави услуга на Божков, са неоснователни. Това заяви за ПловдивПрес председателят на 17 РИК Ваня Костадинова по повод оттегляне на решението за регистрацията на ПП „Гражданска платформа Българско лято“. Тя обясни, че пълномощникът на партията е входирал заявление за заличаване на кандидатите за народни представители.

„Тъй като решението, с което ние назначаваме кандидатската листа на ПП „Гражданска платформа Българско лято“ не беше влязло в сила, Районната избирателна комисия реши да се оттегли решението. Не сме направили заседанието в 23,30 часа, то беше свикано в събота в 12 часа на обяд и всички членове на Районната избирателна комисия бяха уведомени, както чрез чат кореспонденцията, така и през съобщение на сайта на РИК 17 Пловдив-област. Това че колегите от една политическа партия не са присъствали на заседанието, е тяхна преценка. Услуга не правим на никой, разглеждаме документите. Тъй като има подадено заявление за оттегляне, ние няма как да не го разгледаме. Всички обвинения на г-н Мараджиев не съответстват на истината и ако някой иска да обжалва решението, може да го направи в тридневен срок пред ЦИК, уточни Ваня Костадинова. Тя допълни, че работното време на 17 РИК е всеки ден от 9 до 17 часа, а заседанието се е провело в 12 часа.

Ето какво пише на сайта на РИК 17 Пловдив област:

Районна избирателна комисия Пловдив Област

РЕШЕНИЕ
№ 58-НС
Пловдив Област, 05.06.2021

ОТНОСНО: Оттегляне на Решение № 56-НС/02.06.2021 на РИК 17 Пловдив област, с което е била регистрирана кандидатската листа издигнати от ПП „ГРАЖДАНСКА ПЛАТФОРМА БЪЛГАРСКО ЛЯТО“ в изборите за Народно събрание на Република България на 11 юли 2021 год.

Със свое Решение № 56-НС/02.06.2021 година Районна избирателна комисия 17 Пловдив област е регистрирала и обявила кандидатска листа на народни представители, издигнати от ПП „ГРАЖДАНСКА ПЛАТФОРМА БЪЛГАРСКО ЛЯТО“ в изборите за Народно събрание на Република България на 11 юли 2021 год. Решението е публикувано на интернет страницата в 17:03 на 02.06.2021 година.

В срока за оспорване, т.е. преди актът да се е стабилизирал и преди посочените лица да са придобили правата и задълженията като кандидати за народни представители по смисъла на Глава X, Раздел II на Изборния кодекс, е постъпило заявление вх.№ 55/04.06.2021 год. от Александър Антонов Червенков – пълномощник на представляващия партията Борил Климентов Соколов, с което е направено искане за заличаване на кандидатите за народни представители от ПП „ГРАЖДАНСКА ПЛАТФОРМА БЪЛГАРСКО ЛЯТО“.

Изборният кодекс допуска заличаване на вече регистриран кандидат, ако той е придобил правата и задълженията си като такъв и е направил волеизявление до районната избирателна комисия. В настоящият случай РИК 17 Пловдив област приема, че Решение № 56-НС/02.06.2021 на комисията не е влязло в сила и съответно не се изисква лично заявление за отказ от листата на даден кандидат.

С оглед горното и така постъпилото искане, на основание 72, ал.1, т.1 от Изборния кодекс, Районната избирателна комисия Седемнадесети изборен район Пловдивски

Р Е Ш И:

1. ОТТЕГЛЯ Решение № 56–НС от 02.06.2021 год. на Районна избирателна комисия Седемнадесети изборен район – Пловдивски, в следствие на което се заличава кандидатска листа за народни представители, издигната от ПП „ГРАЖДАНСКА ПЛАТФОРМА БЪЛГАРСКО ЛЯТО“ в изборите за Народно събрание на Република България на 11 юли 2021 год., както следва:

/ПловдивПрес

Още новини по темата

ГЕРБ: Защо 17 РИК „по тайна доба“ оттегли листата на Божков?

Скандалната листа на Божков: Чилингира от „Седмиците“, шеф на лютеница „хорцето“, човек на Цветанов

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...