Quantcast
Новини Пловдив » Общество » „Зонта клуб Пловдив“ организира благотворителна изложба за деца със социални нужди
Култура Общество Пловдив

„Зонта клуб Пловдив“ организира благотворителна изложба за деца със социални нужди

„Зонта клуб Пловдив“ кани пловдивчани и гости на града на благотворителна  изложба  със заглавие “Фрагменти…”  на Елена Ролева-Кабир.

Откриването на изложбата е от 17 часа днес в галерия „Червеното  пони“ на ул.  „Д-р Стоян Чомаков“ № 5а в Стария град.

Всички средства от продадените картини ще бъдат дарени за проекта на клуба “Подай ръка  сбъдни мечта – да откриваме заедно света”, насочен към подпомагане на деца със социални нужди, придвижващи се с чужда помощ.

Целта на проекта е тези деца да получат възможност да излизат по-лесно от домовете си без допълнителна помощ. Да имат възможност да се развиват, да имат приятели и да станат ВИДИМИ за всички нас. Обществото да приема с толерантност и разбиране техните специални нужди и да им съдейства.

Етапите на проекта са два:

В първия етап усилията на организацията са насочени към осигуряване на възможност и средства за излизане на децата от дома им посредством платформи.

Във втория етап съвместно с институциите, кметствата и бизнеса да се създадат условия и среда за придвижване на тези деца от дома до училище, детски площадки, медицински и рехабилитационни кабинети и културни центрове.

Художничката Елена Ролева-Кабир е главен инициатор и двигател на проекта. Както тя споделя, изложбата „Фрагменти…” разказва цветни истории на емоции, състояния, мисли и желания през годините на нейните търсения. Тя използва много оригинален подход при създаването на творбите си – рисува с пръсти. Освен това първо избира цветовете, а сюжетите се раждат на платното в хода на рисуването.

Благотворителната изложба може да бъде видяна до 13 юни.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...