Quantcast
Новини Пловдив » България » Кошлуков: Ще съдя Минеков за лъжи и клевети
България Медии Мнения Политика ФБстатус

Кошлуков: Ще съдя Минеков за лъжи и клевети

Емил Кошлуков
Емил Кошлуков

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков обяви, че ще съди служебния министър на културата проф. Велислав Минеков.

Повод за това е изявление на пресконференция на Минеков, на която според Кошлуков са казани откровени лъжи и клевети.

Емил Кошлуков обясни в профила си във Фейсбук за какво става дума:

„Във връзка с разпространените неверни твърдения от г-н Минеков на пресконференция днес (08.06.), заявявам категорично, че тези твърдения са откровени лъжи и клевети.

Ще предприема всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път.

Г-н Минеков, в качеството му на министър си позволи да изрече лъжи, които хвърлят петно не само върху моето име, но и върху работата на БНТ. Няма да позволя да се тиражират клевети и неверни факти. Безусловно ще защитя своето име и работата на колегите.“

Същевременно от Съвета за електронни медии изпратиха до медиите писмо, от което става ясно, че те са отговорили на въпросите на служебния културен министър Велислав Минеков относно прекъсването на програмата на БНТ от пресконференция на ГЕРБ.

От СЕМ посочват, че запитването от министъра е постъпило на 26 май, а отговорът е изпратен в срок – още на 31 май.

В документите до медиите е предоставена и кореспонденцията. В писмото си до Съвета Минеков пита каква е била причината за прекъсването на редовната програма на телевизията и дали това създава прецедент при програмите на националните телевизии.

Той пита също дали тази практика е законна.

„СЕМ, съгласно Закона за радиото и телевизията, осъществява надзор върху дейността на доставчиците, без да има каквото и да е право на намеса в програмната им политика“, отговарят от Съвета.

От СЕМ посочват, че всеки доставчик на услугата е независим по отношение на съдържанието на създаваната и предоставяна за разпространение от него медийна услуга. „СЕМ не може да определя или обосновава програмните решения на медиите, следва въпросите да бъдат отправени към ръководствата им“, казват още от СЕМ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...