Quantcast
Новини Пловдив » ИЗБОРИ 2021 » Манол Генов: По-скромно, г-жо Каназирева!
ИЗБОРИ 2021 Мнения

Манол Генов: По-скромно, г-жо Каназирева!

Манол Генов

Манол Генов – водач на листата на „БСП за България“ в 17 МИР -Пловдив-област

С голямо вълнение прочетох дългите редове, в които Дани Каназирева обявява как отново ще оглави листата на ПП ГЕРБ за 17 МИР на 11 юли. Както се казва, много ми беше интересно как ще завърши тая приказка, описваща колко чудеса от управленска смелост и политическа коректност е извършила като доскорошен областен управител г-жа Каназирева. С учудване открих, че тя завършва с прогнозата за ново управление.
Много ми се иска да съм любезен и с огромно уважение да се обърна към моя пряк противник като водач на листа на ПП ГЕРБ в същия избирателен район и да кажа няколко неща.

Но по-важно е те да стигнат до хората в областта, а не до нечий партиен електорат или предизборен щаб. Ще подмина великодушно опита за прелет над политическите теми, където г-жа Каназирева едновременно се възмущава и от БСП, и от комунизма, но и от десните хора, обвинявайки ги в безропотно мълчание. В предизборния й анонс, публикуван в социалните мрежи, едновременно текат заплахи от „мракобесни времена“/ преди 1990 г./, Държавна сигурност, прелита се над Орешарски, внезапно се отваря дума за Слави Трифонов и неговото шоу, разбира се, по женски не е пощадена и Мая Манолова с нелепи квалификации. За да бъде още по-пълна енциклопедичността от оплювания на противници, се прикачат и евтини манипулации дори по темата за Българска банка за развитие, как видите ли, който сега я разбутва, иска да я фалира.

Г-жа Каназирева неясно защо е решила, че е важно за нейните избиратели да им каже как тя не приемала от БСП да се представяли като спасители на България. И ние от БСП не се изживяваме като спасители на държавата. Но пък сме абсолютно непримирими, когато политически особи гъвкаво се наместват във всяка политическа надпревара до тая или оная партия уж като противник, а ден след вота вече са удобен партньор, а скоро и областен управител, например. Междувременно водачът на листата на ГЕРБ за 17 МИР пише за собственото си безстрашие, с което защитавала обществения интерес. И следват примери за чудеса от управленска храброст, които са всичко друго, но не и истината докрай.

Г-жа Дани Каназирева изброява такава поредица от смели и лично нейни победни управленски решения в името на обществения интерес, че митът за Атлас все повече бледнее пред нея. Като областен управител тя се била противопоставила на корупционни заигравания и, в следствие на нейната смелост да им се опълчи, се решили важни казуси. Заради нейните действия спряла биоцентрала, две кариери, сметища, имало екосанкции, МВЕЦ и пр. и пр.

Умолявам Дани Каназирева да се върне в реалността и да осъзнае истината, че държавата и институциите й са работили добре и преди нейното кратко, едва около година, пребиваване на поста Областен управител на Пловдив област. А добрата новина е, че ще продължи да има управление и след нея, с други хора на този пост. Поради тази причина проблемите винаги са се решавали и винаги е имало кой да се сезира и да предприеме действия. В този смисъл глоби за хвостохранилища е имало много пъти през годините и те не са повод за орден за храброст на г-жа Каназирева.

Мерки за сметища, сезиране на прокуратура е имало многократно и преди Каназирева да се обзаведе с кабинет на областен. Това, че някой се блазни от поста си на държавен представител, си е негова работа, но не значи непременно да се представяш за спасител или безкомпромисен фактор в решаването на значими обществени и държавни проблеми. Какъвто не си.

Ние от БСП категорично не приемаме лица с политически оспорима биография да се изживяват като оценители на фактори кой къде и с кого да управлява. Съчувстваме обаче по другарски на г-жа Каназирева за това, че в настоящата предизборна кампания тя няма как физически да може да ползва в свой интерес поста на областен управител и в това си качество предизборно, например, да инспектира ремонти на републикански трасета или да ходи да проверява, дали са дошли ваксините, като да ги е донесла с лична плетена кошничка/ докато е в служебен отпуск/.

Неща, на които всички се нагледаха в предишната предизборна кампания. Още повече й съчувстваме, че е водач на листа на ПП ГЕРБ като гражданска квота и е длъжна да брани пробити управленски каузи и съмнителни политически активи на партията на Бойко Борисов, а в същото време да знае, че приказката, която сега чете, ще има друг край, различен от онзи „ ще ядат и пият още един мандат“.

Като пожелавам повече разум в тази предизборна кампания, поемам ангажимента ние от БСП в 17 МИР да успеем да припомняме коректно на хората на Пловдивска област каква е съдбата на купищата обещания и несвършената след това работа на държавната власт на ГЕРБ в региона последните години.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...