Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Стрелба и лека телесна повреда в село Песнопой заради къпане с минерална вода
Калояново Регион

Стрелба и лека телесна повреда в село Песнопой заради къпане с минерална вода

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

На 6 срещу 7 юни 2021 г. в калояновското село Песнопой  група мъже и жени посетили постройка, в която се намирала тръба за ползване на минерална вода. Двама от тях влезли в помещението, за да се къпят, а други двама мъже останали да чакат навън в лек автомобил. В това време пристигнал 50-годишен мъж, който също
искал да ползва минералната вода. Той влязъл в спор с двамата мъже в автомобила, защото искал веднага да влезе в помещението, а техните познати се забавили, мъжът извадил законно притежаван боен пистолет и стрелял три пъти във въздуха със стоп патрони, след което се отдалечил. В това време двамата мъже и трети техен приятел, който излязъл от постройката, се насочили към 50-годишния мъж. Като ги видял да се приближават, мъжът излязъл от автомобила си и стрелял отново със стоп патрони. Той уличил единия
от мъжете. Тримата му нанесли побой, както и счупили стъклата на лекия му автомобил.  След това пострадалият мъж се качил в колата си и тръгнал за болница в Пловдив. С него бил и един от приятелите му.

На един от булевардите в града пострадалият, който шофирал,  предизвикал леко пътнотранспортно произшествие. На място пристигнали полицейски служители. Водачът бил тестван за алкохол с техническо средство, което отчело 0,5 промила, за което му бил съставен акт за административно нарушение.

По-късно за инцидента е бил подаден сигнал в полицията. 50-годишният мъж е бил задържан за срок от 24 часа, като предстои да му бъде повдигнато обвинение. Оръжието, което е използвал, е иззето.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...