Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Титюков даде старт на кампанията „Пловдив-град на доброто“, приемат номинации до 15 юни
Градът Общество Пловдив

Титюков даде старт на кампанията „Пловдив-град на доброто“, приемат номинации до 15 юни

Зам.-кметът Георги Титюков даде старт на кампанията, снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Зам.-кметът по социална политика Георги Титюков даде старт на кампанията „Пловдив – град на доброто“. До 15 юни всеки пловдивчанин има възможността да номинира човека, който според него заслужава да бъде отличен заради добрите си дела. Пред стълбите на „Каменица“ учениците от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника /ПГХТТ/ са разположили пункт, където приемат предложенията до 16 часа днес. Номинациите през останалите дни могат да бъдат направени онлайн на сайта gradnadobroto.plovdiv.bg. Миналата година над 600 пловдивчани бяха номинирани, а организаторите се надяват тази година да са повече.

Учениците от ПГХТТ се включват активно в кампанията вече 10 години, снимка: ПловдивПрес

„Преди 10 години съвместно с Йорданка Петкова- председател на Националния алианс на хора с редки болести, стартирахме тази кампания. Тя се провежда под патронажа на кмета Здравко Димитров и в партньорство с Национален алианс на хора с редки болести, БНР – Пловдив, БНТ – Пловдив и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника /ПГХТТ/. Благодаря, че 10 години крачим в една посока в търсене на добрите хора и добрия пример“, каза Георги Титюков.

Тази година отново ще има 4 категории – „Образование“, „Социална дейност“, Добротворчество“ и „Градско развитие“, в които може да се правят номинациите. След като компетентно жури ги разгледа,  на 22 юни от 16 часа в Цар-Симеоновата градина ще бъдт раздадени наградите.

„Нека пловдивчани се възползват и дават своите предложения за хора, които вършат добри дела, за да може журито да има по-голям избор“, призова зам.-кметът.

Според директора на ПГХТТ Людмила Ганчева добрите дела се случват с добър екип. Тя разказа, че в училището с колегите си се стараят да възпитат у децата доброто. „Човек трябва да прави всичко с любов и доброта. Дай Боже, повече такива позитивни инициативи“, пожела тя.

До 16 часа днес пред стълбите на Каменица се приемат номинациите, а до 15 юни – онлайн.

Директорът на Дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева благодари на  учениците от ПГХТТ, които всяка година се включват в кампанията. Тя призова пловдивчани да номинират близки, познати, съседи, приятели и да покажат доброто, което се случва всеки ден около нас.

Учениците от ПГХТТ ще популяризират кампанията и ще мотивират хората да се включат в нея.

Какви са номинациите на директора на ПГХТТ Людмила Ганчева и учениците от 9 „в“ клас – четете след малко в ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...