Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Христо Бозуков: Голяма част от бюджета за земеделие е изчерпан
България Важно

Христо Бозуков: Голяма част от бюджета за земеделие е изчерпан

Христо Бозуков

„От началото на изборите в Министерството на земеделието цари една апатия и лежерно отношение към дейността, което е довело до забавяне на някои функции на министерството. Освен това заварихме един бюджет доста редуциран. Голяма част от бюджета за годината е изчерпан през първите месеци на годината“. Това заяви в ефира на БНТ земеделският министър Христо Бозуков и допълни, че изчерпаните финанси се дължат на големи разходи, но не конкретизира какви са те.

В Европейската комисия вече е подадена за нотифициране помощ от около 100 лв. на декър за розопроизводителите, които не са получили субсидии за изкупуване, но са регистрирани според Закона за розата. Министър Бозуков обяви, че се обмисля подобен вариант и в сектора на лозарството, който да влезе в сила за следващата година.

„Хората с основание се тревожат. Ситуацията наистина е тревожна и ние правим всичко възможно с наследения оскъден бюджет да се справим със ситуацията, но възможностите са ограничени“, заяви той.

По думите му някои от програмите в сектора изостават значително, което е следствие на неправилни политики, макар и законни.

Още

Христо Бозуков: Шефовете на Горското се занимават с натиск за кого да се гласува
Сеч в горския сектор, смениха куп шефове

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...