Quantcast
Новини Пловдив » Градът » 9. В на ПГХТТ номинира класната за добри дела, директорът със свое предложение
Градът Кадър на деня Пловдив

9. В на ПГХТТ номинира класната за добри дела, директорът със свое предложение

Учениците от ПГХТТ се включват активно в кампанията вече 10 години, снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Учениците от 9. В клас на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника номинират класната си Мая Пашалийска в кампанията  „Пловдив – град на доброто“. Както ПловдивПрес съобщи зам.-кметът по социална политика Георги Титюков дада старт на десетото издание на инициативата. До 15 юни пловдивчани могат да правят предложения за хора, които са ги впечатлили с добрите си дела, на сайта gradnadobroto.plovdiv.bg.

Учениците от ПГХТТ се включват активно в кампанията години наред, а днес до 16 часа на пункта пред стълбите на „Каменица“ ще приемат предложенията на пловдивчани и ще популяризират инициативата.

До 16 часа днес пред стълбите на Каменица се приемат номинациите, а до 15 юни – онлайн.

„Миналата година много хора откликнаха, надяваме се и тази да успеем да мотивираме пловдивчани да се включат. Нашата класна Мая Пашалийска е най-добрият човек и заслужава награда, затова я номинираме“, споделиха пред ПловдивПрес момчетата и момичетата от 9.В клас.

Невенка Стефанова обясни, че ако трябва да прави предложения, то на първо място ще постави родителите, след това учителите, приятелите и близките си.

Инж. Людмила Ганчева и г-жа Цанева, снимка: ПловдивПрес

Директорът на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника инж. Людмила Ганчева каза пред ПловдивПрес, че номинира предшественичката си г-жа Цанева. „Когато аз отидох в далечната 1996 година като млад учител в ПГХТТ , директорката г-жа Цанева ме посрещна с отворени обятия. На нея дължа много, за да стана добър професионалист. Благодаря й за грижите и методическата подкрепа“, допълни тя.

Г-жа Цанева е била 23 години директор на ПГХТТ, а след пенсионарането си продължава в Центъра за професионално обучение. Тя благодари на инж. Людмила Ганчева за номинацията. „Радвам се за успехите и резултатите на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника. Изпитвам гордост, че гимназията продължава да се развива като иновативно училище в областта на професионалното образование“, каза пред ПловдивПрес бившата директорка на училището.

В момента в ПГХТТ учат  737 ученици. За предстоящия държавен план – прием за учебната 2021/2022 година след 7 клас в училището са обявени две паралелки по  специалност “ Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки“,  две паралелки по специалност „Технологичен и микробиологичен контрол в хранително-вкусови производства“. „Отново залагаме на дуалното обучение на двете технически специалности – „Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника“ и „Топлотехника“. С браншовите фирми, с които работим, дуалното обучение вече трета година го реализираме и се радвам, че има интерес от страна на ученици и родители“, коментира инж. Ганчева.

Зам.-кметът Георги Титюков даде старт на кампанията, снимка: ПловдивПрес

Както вчера ПловдивПрес съобщи, президентът Румен Радев посети ПГХТТ. Държавният глава се срещна с ученици и учители и остана впечатлен от база на гимназията и възможностите за практическо обучение. /ПловдивПрес

Още новини по темата

Титюков даде старт на кампанията „Пловдив-град на доброто“, приемат номинации до 15 юни

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...