Левицата 14
Новини от Пловдив » Община » ГЕРБ иска още 1,7 млн. за районните кметове от бюджета на общината
Община Пловдив

ГЕРБ иска още 1,7 млн. за районните кметове от бюджета на общината

Заседанието на Общинския съвет
Заседанието на Общинския съвет

Ваня ДРАГАНОВА

Групата на ГЕРБ предлага 1,7 млн. лв. от бюджета на Община Пловдив да бъдат пренасочени към районните администрации. Така районните кметове ще разполагат със значителна част от средствата за текущи ремонти на улици, тротоари, паркове и т. н. Сега с тях се разпорежда кметът Здравко Димитров.

Предложението, направено от председателя на групата на ГЕРБ Йордан Илиев, предполага парите да бъдат разпределени така: 150 000 лв. за район „Западен“, 260 000 лв. за „Източен“, 380 000 лв. за „Централен“, 350 000 лв. за „Южен“, 350 000 лв. за „Тракия“ и 210 000 лв. за „Северен“.

„Ако вземете това решение, в рамките на 20 дни сами ще видите старта на строително-монтажни работи в целия град“, заяви кметът на „Централен“ Георги Стаменов.  „До този момент общината не е стартирала процедури по избор на изпълнител и дори и да ги обяви днес, работата няма да може да започне до края на годината. А ние имам избрани изпълнители и можем да сключим договори веднага“, допълните кметът на „Западен“ Димитър Колев. Районните кметове обявиха конкурсни процедури без осигурено финансиране и ако в сметките им постъпят пари, действително могат да реагират бързо.

Йордан Иванов от ДБ заяви, че макар това предложение да е резултат от вътрешнопартийната битка на Иван Тотев със Здравко Димитров, то е правилно, защото районните кметове са мажоритарно избрани и трябва да разполагат със собствен бюджет.

Зам.-кметът по финанси Величко Родопски обясни, че общината досега не е обявила поръчка за текущите ремонти, защото е имала намерение да пренасочи 1 млн. лв. към друг ремонт, който вече тече. „Ако имаме пари, ще ги дадем на районите, но събираемостта на неданъчните приходи е едва 30%“, обясни Родопски.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...