Quantcast
Новини Пловдив » България » Гълъб Донев обяви ще спират ли добавката от 50 лева за пенсионерите
България Важно Портфейл

Гълъб Донев обяви ще спират ли добавката от 50 лева за пенсионерите

пари
Архив

Добавката от 50 лв. към пенсиите няма да бъде прекратена. Българските пенсионери могат да бъдат спокойни, това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев в ефира на NOVA.
Гълъб Донев коментира и решението за увеличение на пенсиите с 5% и обясни, че тези, които няма да го получат са хората, чиито пенсии са били вече увеличени от 1 януари.
“Има определни групи от пенсионери,които няма да получат увеличение от 5%,тъй като тяхната реална пенсия е 290лв., но получават 300лв. Когато я увеличим с 5%, тяхната лична пенсия ще стане 304лв.”, добави социалният министър Гъръб Донев.
Социалният министър коментира и пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев:
„Действително той е изключителен професионалист в своята област. Климатът, който е създаден в института говори за един човек, който достойно е извървял своя професионален път. Всички български граждани помнят и знаят неговото присъствие при различни епидемии. Тук категорично не става въпрос за разчистване на сметки. Не става дума за разчистване на калинки. Проф. Тодор Кантарджиев не може да бъде поставян в такъв списък./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...