Quantcast
Новини Пловдив » България » Жребият: Слави с №22, ГЕРБ-СДС – 5, БСП с №4 в бюлетината ВИДЕО
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Жребият: Слави с №22, ГЕРБ-СДС – 5, БСП с №4 в бюлетината ВИДЕО

Централната избирателна комисия тегли жребия за определяне на поредните номера на партиите и коалициите, регистрирали кандидатски листи, в бюлетината за предстоящия парламентарен вот на 11 юли.
Коалицията около Жан Виденов – „Ляв съюз за чиста и свята република“, дебютира на изборите с номер 17 в бюлетината. На ДПС се падна числото 7. Национално обединение на десницата – „КОД“, БЗНС и БДФ на бившия здравен министър Петър Москов е с номер 19.
„Пряка демокрация“ получи числото 14. Коалицията „ГЕРБ-СДС“ се явява на изборите с номер 5, а номер 20 се падна на партия „Глас народен“.
Числото 8 пък се падна за „Изправи се! Мутри вън!“.
Коалиция „Движение „Заедно за промяна“ около бившия вицепремиер Александър Томов, където кандидати за депутати са семейство Арабаджиеви, е с номер 1.

На коалицията „Българските патриоти“ (ВМРО, Воля и НФСБ) изтеглиха числото 16.
Партия „Подем“ ще е с 12 в бюлетината.
Партията на шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“ влиза в изборната надпреварата с номер 22. „България на труда и разума“ ще е с номер 10.
Числото 21 се падна на „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов, а на „БСП за България“ ще е с номер 4 в бюлетината.
ПП „МИР“ ще е с номер 9, а с партия „Свобода“ ще е с номер 2.
На партия „Бригада“ се падна чилслото 13. Под номер 15 се явява самостоятелно гражданската платформа на Васил Божков „Българско лято“ след като на миналите избори влезе в надпреварата с мандата на БНО.
Националистите от „Възраждане“ ще са с номер 11. „Партия на зелените“ влизат в изборната надпревара с номер 18. БНС „Нова демокрация“ ще е с номер 3 в бюлетината, докато „Демократична България“ ще разчитат на числото 23.
Бившият коалиционен партньор на патриотите – „Атака“, пък е с номер 6.
След Последва жребий за изявите на формациите в БНТ и БНР.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...