Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Екология » Зам.-кметът Тимчев призна: Проектът за печките се бави
Екология Община Пловдив

Зам.-кметът Тимчев призна: Проектът за печките се бави

Район "Тракия" се оказва и едно от местата с най-мръсен въздух от 2015 г. насам.
Печките на твърдо гориво се считат за основния виновник за мръсния въздух на Пловдив.

Проектът за замяна на печките с твърдо гориво с екологично отопление се бави, призна зам.-кметът Анести Тимчев. Повод беше точката в дневния ред на заседанието на Общинския съвет за актуализация на бюджета на проекта с 585 360 лв. за подготовката на техническата реализация на проекта.

Поръчката спечели обединение „Чист въздух за Пловдив“ ДЗЗД, зад който стоят фирмата на вестник „Марица“ – „Хермес медиа адвертайзинг анд консултингс“ ЕООД, и Енерегийна агенция – Пловдив.

Въпреки сериозната сума за популяризиране на проекта, допреди месец заявления да си сменят замърсяващата въздуха печка бяха подали едва около 1000 души. Заявленията вече са 1800, съобщи днес шефката на дирекция „Екология“ Вяра Колева. И при това положение обаче интересът е нисък, което потвърди и зам.-кметът Анести Тимчев. Той обаче се зарече, че общината ще реализира проекта на всяка цена, защото целта е чистият въздух на Пловдив.

Друг шокиращ факт е казаното в залата, че по проекта работят около 150 доброволци. При над половин милион за реклама тази дейност би трябвало да бъде възложена на хора, на които се плаща.

Още

Работа, работа, работа! Зико дава на в-к „Марица“ над половин милион за броене на комини

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...