Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Здравко Димитров инициира кръводарителска акция три дни
Градът Пловдив

Здравко Димитров инициира кръводарителска акция три дни

Здравко Димитров
Здравко Димитров

По повод наближаващия Световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител – 14 юни, кметът на Пловдив Здравко Димитров инициира кръводарителска акция за гражданите.

Всяка капка дарена кръв може да спаси човешки живот. Дарената кръв е незаменимо лечебно средство, а безвъзмездното кръводаряване е един от най-хуманните жестове.

Всеки, който желае да се включи в кампанията може да го направи на 14, 15 и 16 юни от 8:30 до 13:00 часа в мобилен кабинет за кръводаряване, ситуиран на ул. „Емил Де Лавеле”.

Вследствие на извънредното положение и пандемията от COVID – 19, броят на безвъзмездните кръводарители в страната драстично е намалял.

Районният център за трансфузионна хематология също отправи апел към гражданите да подмогнат лечебния процес на нуждаещите се пациенти.

Те напомнят, че кръводаряването е полезно, а манипулациите са безболезнени и не крият риск за здравето на дарителя.

Взетата кръв се възстановява от организма за три – четири седмици, без да са необходими допълнителни мерки и усилия от кръводарителя.

До този момент няма създаден общодостъпен, качествен аналог или заместител на кръвта.

Дарената кръв няма цена, така както приятелството, любовта и човешкият живот!

*С цел създаване на по-добра организация на мероприятието, всички колеги, които ще кръводаряват, моля в срок до 09.06.2020 г. включително да регистрират своето желание на имейла на дирекция „Здравеопазване” – zdraveopazvane@plovdiv.bg, като конкретизират датата и предоставят служебен телефон за връзка. След изготвяне на график, всеки ще бъде уведомен за часа и датата, на която може да се включи в акцията по кръводаряване.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...