Quantcast
Новини Пловдив » България » Как реагираха партиите за номерата в бюлетината
България ИЗБОРИ 2021 Политика

Как реагираха партиите за номерата в бюлетината

Снимката е илюстративна

Това Биков: Номер 5 за ГЕРБ напомня, че имаме 5 победи на парламентарни избори

Номер 5 припомня на опонентите ни, че имаме пет победи на парламентарни избори и да ги подсети, че вероятно ще имаме и шеста. Това каза Тома Биков от ГЕРБ, след като жребият на ЦИК отреди на партията номер 5 в бюлетината.

„Номерът няма значение за нас, но се изключително притеснени за организацията на изборите. В момента Изборният кодекс на Станислав Трифонов се превръща в една пародия и виждаме как служебното правителство на Радев и ЦИК на Радев мислят всякакви начини да заобиколят собствения си изборен кодекс“, предупреди Биков и допълни, че основните опоненти на изборите ще са хаосът и безвластието.

Кристиан Вигенин: БСП е с номер 4, а това е числото на стабилността

Четири е числото на стабилността. Това каза председателят на предизборния щаб на БСП Кристиан Вигенин за номера, с който левицата ще се яви на предстоящите избори.
„За нас не са важни толкова номерата в бюлетините, важното е нашите послания да стигнат до хората и те да ни подкрепят в това, което имаме намерение да направим. Вярвам, че ще постигнем много по-добър резултат. Имаме всички шансове да сме първи на тези избори“, каза още Вигенин. „БСП не се страхува от никого“, отвърна Вигенин на въпрос дали столетницата се бои от участието на бившия министър-председател Жан Виденов на изборите на 11 юли.

Христо Иванов: Ще се явим с номер 23 в бюлитината, ДБ има ясна кауза

Ще се явим на изборите с номер 23 в бюлетината. „Демократична България“ има ясна кауза, нашите избиратели знаят кои сме. Показали сме последователност, воля да отстоим докрай каузите си тегле“. Това заяви съпредседателят на „Демократична България и лидер на „Да, България“ Христо Иванов, след тегленето на жребия на ЦИК.

Мая Манолова: Падна ни се номер 8, ще си удвоим резултата

Коалиция „Изправи се!Мутри, вън“ ще се яви на вота на 11 юли с номер 8 в бюлетината. „Това означава, че ще си  удвоим резултата на изборите“, заяви Мая Манолова. На изборите през пролетта коалицията имаше 4.72%. „Чудесно число, по-важно от числото е доверието на избирателите. Така че тяхната дума ще е последна. Иначе това означава, че поне ще си удвоим резултата. Аз съм сигурна, че Централната избирателна комисия ще се справи“, каза тя.

Юлиан Ангелов: Българските патриоти сме с 16-и номер, надяваме се да имаме най-малко 16 депутати

Българските патриоти сме с 16-и номер на тези избори. Надяваме се да имаме минимум 16 народни представители като парламентарна група в българския парламент, за да можем да отстояваме националните интереси на България и да не допускаме, както беше в предходния кратък парламент, т.нар. демократични партии и партии на протеста да предават националните интереси и да позволяват на Ердоган да управлява България“, заяви Юлиан Ангелов от „Български патриоти – ВМРО, НФСБ, „Воля“.

Ето как ще изглежда цялата бюлетина:

1. КП „ДВИЖЕНИЕ ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА“

2. ПП СВОБОДА

3. ПП „БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ „НОВА ДЕМОКРАЦИЯ“

4. КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“

5. КП ГЕРБ – СДС

6. ПП АТАКА

7. ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“

8. КП „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“

9. ПП „МИР“

10. ПП „БЪЛГАРИЯ НА ТРУДА И РАЗУМА“

11. ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“

12. ПП „ПОДЕМ“

13. ПП БРИГАДА

14. ПП „ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ“

15. ПП „ГРАЖДАНСКА ПЛАТФОРМА БЪЛГАРСКО ЛЯТО“

16. КП „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“

17. КП „ЛЯВ СЪЮЗ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА“

18. ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“

19. КП НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ НА ДЕСНИЦАТА (КОД, БЗНС, БДФ, СЕК)

20. ПП „ГЛАС НАРОДЕН“

21. ПП „РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ“

22. ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“

23. КП „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...